Tekstgrootte
kleiner groter

GGD Groningen nu ook bereikbaar via WhatsApp

GGD Groningen is sinds kort ook te bereiken via WhatsApp. Daarmee is het momenteel de enige GGD in Nederland die dienstverlening via WhatsApp aanbiedt.

“Het is belangrijk dat je aansluit bij de behoefte van je klant”, zegt Ramon Pool, projectleider. “Jonge ouders communiceren graag via WhatsApp. Dit kanaal is makkelijk en gratis te gebruiken. Daar zagen wij mogelijkheden in en hebben onze contactmogelijkeheden daarop aangepast. We zijn nu koploper op het gebied van social media, vergeleken met andere GGD’en.”

Uniek

GGD Groningen is op dit moment de enige GGD in heel Nederland die WhatsApp aanbiedt: andere GGD’en zijn wel op Twitter of Facebook vertegenwoordigd, maar appen nog niet met hun klanten. GGD Groningen is blij met de keuze die ze gemaakt heeft.

Gratis

Communicatieadviseur Esther Maring licht toe: “Naast het voordeel dat WhatsApp gratis is, is het ook een kanaal dat zich niet in de openbaarheid bevindt. Een bericht op Facebook of een bericht op Twitter is ook door andere mensen te lezen. Met WhatsApp heb je 1-op-1 contact en juist dat leent zich ervoor om persoonlijke vragen te stellen of om bijvoorbeeld de rode babyhuid middels een foto te laten zien.”

Vragen over baby’s

Vragen die binnenkomen bij GGD Groningen gaan veelal over baby’s en kinderen van 0 tot 4 jaar. Maar het adviesteam zit er voor de algehele gezondheid van iedereen. Over onderwerpen zoals bijvoorbeeld infectieziektes, hygiëne, reizigersvaccinaties, seksuele gezondheid en jeugdgezondheidzorg kunnen inwoners van de provincie Groningen contact opnemen.

Bereikbaar

Het adviesteam bij de GGD zit klaar om uw gezondheidsvragen te beantwoorden. Via telefoon als vanouds te bereiken op 050 367 4000, via WhatsApp op 06 10 56 52 12.

Deel deze pagina op

Contact

050 367 40 00

E-mail - Twitter - Facebook

Reizigersvaccinaties

050 367 43 77

Alleen WhatsApp

06 105 65 212

ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur