Tekstgrootte
kleiner groter

Zomercursus ‘Plezier op school’

Naar de middelbare school… leuk? Echt niet!
Zo voelt het tenminste voor een aantal kinderen dat de stap naar het voortgezet onderwijs moet maken. Kinderen die sociaal minder vaardig zijn, zichzelf niet kunnen verweren of moeilijk aansluiting vinden bij andere kinderen, lopen namelijk de kans om gepest te worden. Ze zien er vaak als een berg tegenop om brugklasser te worden.

Daarom start het Consultatieteam Pesten, Lentis en MEE in Groningen de zomercursus ‘Plezier op school’ voor aanstaande brugklassers. In deze tweedaagse cursus leren de kinderen contacten leggen, voor zichzelf opkomen en hoe ze kunnen omgaan met pesten. De cursus ‘Plezier op school’ wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie - op 24 en 25 augustus 2016 in de stad Groningen.

Waarom een cursus voor aanstaande brugklassers?

De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor de meeste leerlingen een grote, spannende stap. Dit blijkt een geschikt moment om de kinderen te trainen in de omgang met anderen.

Wat is de doelstelling?

De zomercursus heeft als doel om aanstaande brugklassers te laten kennismaken met een aantal sociale vaardigheden. Op deze manier hopen we te bereiken dat deze jongeren goed voorbereid aan het voortgezet onderwijs kunnen beginnen, zich meer op hun gemak zullen voelen tussen leeftijdsgenoten en daardoor een betere start maken.

Informatie en aanmelding

Ouders kunnen voor meer informatie over de zomercursus terecht bij de basisschool van hun kind of mailen naar of .

Deel deze pagina op

Contact

050 367 40 00

E-mail - Twitter - Facebook

Reizigersvaccinaties

050 367 43 77

Alleen WhatsApp

06 105 65 212

ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur