Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Logo GGD Groningen - 100-jarig jubileum
Waar ben je naar op zoek?

Onderzoek ‘Van baby tot peuter’

Geplaatst op: 16 november 2018

GGD Groningen doet mee met het onderzoek ‘Van baby tot peuter’. Dit onderzoek heeft als doel om te kijken hoe ouders de gezondheid en opvoeding van hun kind in peuterfase ervaren en hoe zij informatie zoeken, ontvangen en gebruiken. Met de kennis die we door dit onderzoek verkrijgen hopen we ouders in de toekomst nog beter ondersteunen bij de opvoeding en bij vragen over de gezondheid van hun kind. Het onderzoek richt zich op ouders van peuters geboren tussen oktober 2017 en april 2018.

Werving

Op de grootste consultatiebureaus hangen posters en ouders van peuters krijgen een flyer mee naar huis. Ouders die mee willen doen aan het onderzoek krijgen na aanmelding twee keer per mail een online vragenlijst. De eerste vragenlijst krijgen ze als het kind 14 maanden oud is. De tweede vragenlijst krijgen ze 6 maanden later, als het kind 20 maanden oud is. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Door mee te doen aan het ‘Van baby tot peuter’ onderzoek levert de ouder een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de Jeugdgezondheidszorg. Daarom worden onder deelnemers van het onderzoek 50 telefoonhoesjes met eigen foto verloot en ook een IPad AIR.

Privacy geborgd

De antwoorden op de vragenlijsten worden alleen gebruikt ten behoeve van het ‘Van baby tot peuter’ onderzoek. De onderzoekers krijgen alleen toegang tot anonieme antwoorden. We bedoelen hiermee dat er geen namen worden opgeschreven of genoemd in het onderzoek. Dat betekent dat antwoorden niet herleidbaar zijn naar de ouder of gezinsleden.

Het onderzoek loopt van november 2018 tot april 2019.