Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Online inspiratiebijeenkomst moestuinieren voor basisscholen

Geplaatst op: 22 februari 2024

22 februari 2024

Werk je in het basisonderwijs? En ben je geïnteresseerd is in moestuinieren met jouw leerlingen? Jong Leren Eten Groningen organiseert op woensdagavond 6 maart 2024 een online inspiratiebijeenkomst over moestuinieren.

Programma

  • Als basisschool kun je bij het opzetten en onderhouden van een moestuin een moestuinoach inschakelen. Tijdens de inspiratiebijeenkomst presenteert een aantal van de Groningse moestuincoaches zich.
  • Daarna neemt Sanne Meijer uit Roodeschool ons mee naar haar Grunnegs Toentje, waarin zij oude Groningse groenterassen weer tot leven brengt. Ze combineert daarmee het moestuinieren met cultuurhistorie.
  • Tot slot doen we een leuke workshop met elkaar.

Datum en tijd

  • Woensdag 6 maart 2024
  • 19.30 – 21.15 uur

Aanmelden

Wil je er bij zijn?
Stuur dan een e-mail naar info@ggd.groningen.nl en zet in de onderwerpsregel van je mail: aanmelding Inspiratiebijeenkomst moestuinieren.
Je krijgt dan vooraf de inloggegevens toegestuurd.

Meer informatie over Jong Leren Eten

Jong Leren Eten is een programma om kinderopvang en onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken. Dat is dus leren over gezonde voeding voor jezelf én voor de aarde, zodat jeugd/jongeren zélf toegerust worden om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Jong Leren Eten is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en wordt uitgevoerd in afstemming met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het is een programma op het snijvlak van gezondheidseducatie en natuur- en milieueducatie, gericht op het thema voeding. In de provincie Groningen voert GGD Groningen het programma uit.