Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Logo GGD Groningen - 100-jarig jubileum
Waar ben je naar op zoek?

Open Huis op 12 april 2019

Geplaatst op: 2 april 2019

GGD Groningen bestaat 100 jaar!
Om dat te vieren, houden we op vrijdag 12 april, van 10.00 tot 16.00 uur, Open Huis.

Sinds haar oprichting is GGD Groningen dagelijks bezig met de gezond­heid van de inwoners van alle gemeenten in de provincie Groningen. We doen dat met een reeks van taken. Zoals de jeugd­gezondheids­zorg (consultatie­bureaus en spreekuren op de scholen voor voortgezet onderwijs), tuberculosescreening, medische milieukunde (advies over asbest of schimmel in huis) en seksuele gezondheid (voorlichting, spreek­uren en behandeling tegen soa’s). Zoals je op onze website kunt lezen, keuren we ook kinderdagverblijven op hygiëne en pedagogisch klimaat en hebben we een grote afdeling reizigersadvies voor mensen die naar verre landen reizen en vaccinaties nodig hebben.

Als gezondheidsdienst van de Groninger gemeenten staat voor ons het publieke belang voorop. Wij willen een betrouwbare en bereikbare organisatie zijn en blijven. Dat doen we al 100 jaar en wat ons betreft blijven we dat nog lang doen. Als publieke dienst zullen we niet groots uitpakken bij dit jubileum. Toch willen we ons 100-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom organiseren we dit Open Huis op onze hoofdlocatie aan het Hanzeplein 120 in Groningen.

We willen alle belangstellenden graag laten zien wat we doen. Er staan stands buiten op het Hanzeplein, binnen op de begane grond en op de eerste verdieping. Speciale aandacht hebben we voor onze jonge bezoekers; er zijn ’s middags veel kinderactiviteiten. Zeker als het gaat om gezond leven geldt het devies: jong geleerd, oud gedaan!

Bekijk ook het programmaboekje GGD Open Huis met een overzicht van alle stands en activiteiten.

Graag tot ziens op vrijdag 12 april!