Tekstgrootte
kleiner groter

Meldpunt Toezicht WMO

Voor meldingen over de kwaliteit van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) binnen de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Per 1 september 2016 voert GGD Groningen het toezicht op de WMO uit.

Signalen

  • Gaat er iets fout bij de hulp of ondersteuning aan cliënten?
  • Heb je het gevoel dat er dingen gebeuren die niet kloppen?
  • Heb je een vraag/opmerking over de zorgaanbieder?
  • Of maak jij je zorgen over de kwaliteit van hulp door een aanbieder van:
    • Zorg in Natura (ZIN)
    • Persoonsgebonden Budget (PGB)

Dat zijn signalen waarmee je vanaf nu terecht kunt bij het 'Meldpunt Toezicht WMO'.

Het gaat hierbij om vragen en signalen over de manier van werken van de verschillende aanbieders.

Ondersteuning

Vaak kun je zelf de ongerustheid wegnemen, de vraag beantwoorden of het probleem oplossen. Dat heeft ook altijd de voorkeur. Toch blijven er soms vragen over. Meld deze dan bij het 'Meldpunt Toezicht WMO'. Het Meldpunt kan ondersteunen bij het zoeken naar een antwoord of een oplossing.

Kwaliteit bewaken en verbeteren

Ook signalen dat er iets niet klopt met de manier van werken van een aanbieder willen we graag weten. Is het een incident of is er iets structureels aan de hand? Zijn er meer signalen over die ene aanbieder? Ben jij de enige die deze signalen heeft opgevangen of zijn er meerdere collega’s? Het 'Meldpunt Toezicht WMO' verzamelt en registreert alle signalen. En als het nodig, volgen er stappen. Zo bewaken en verbeteren we de kwaliteit van de zorg.

Wie kan de melding doen?

  • Iedereen die een vraag heeft of iets melden wil vanuit de WMO (ZIN en PGB) in de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.

Waar kun je de melding doen?

Je kunt een signaal afgeven aan GGD Groningen. Dit doe je door een melding te doen via het contactformulier. Wij stellen je melding zeer op prijs. Je melding gebruiken wij om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Wat doen wij met de melding?

Als toezichthouders kijken wij of de melding voldoende duidelijk en volledig is. Het is mogelijk dat wij contact opnemen voor aanvullende vragen. Ons uitgangspunt is dat we binnen 4 weken een reactie op de vraag of het signaal geven.

Deel deze pagina op

Contact

050 367 43 25

Melding signaal WMO