Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Postercampagne Centrum Seksueel Geweld van start

Geplaatst op: 25 oktober 2018

Vandaag gaat een postercampagne voor het Centrum Seksueel Geweld van start in de stad Groningen. In 35 horecagelegenheden worden bezoekers twee weken lang gewezen op het Centrum Seksueel Geweld.

Uit angst, schaamte en schuldgevoelens blijft de drempel om hulp te zoeken hoog. Daarnaast weet nog niet iedereen dat het Centrum Seksueel Geweld bestaat. Met behulp van deze postercampagne hoopt het CSG Groningen/ Drenthe hier verandering in te brengen.

Bewustworden van seksueel geweld

“We willen meer naamsbekendheid voor het Centrum Seksueel Geweld. Helaas zien we in het Centrum Seksueel Geweld nu naar schatting minder dan 1-2% van alle slachtoffers in Nederland. Dit willen we veranderen. Want door goede zorg te bieden kunnen we herhaling voorkomen en slachtoffers een kans bieden om het seksueel geweld te verwerken. We hopen iedereen bewust te maken van het thema seksueel geweld zodat we alerter kunnen zijn als samenleving op het signaleren van seksueel geweld”, aldus Peter Strijbosch, coördinator van het Centrum Seksueel Geweld voor Groningen en Drenthe.

Over het Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld is een samenwerkingsverband tussen GGD Drenthe, GGD Groningen, UMCG, Politie Noord-Nederland, Treant Zorggroep, PsyQ en GGZ Drenthe, waar experts vanuit verschillende disciplines samenwerken om hulp te bieden. De afgelopen drie jaar heeft Centrum Seksueel Geweld Groningen/Drenthe al enkele honderden slachtoffers kunnen helpen.

Meer informatie is beschikbaar via de website van het Centrum Seksueel Geweld.