Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Praktische handvatten, adviezen en tips voor de mentale gezondheid van professionals en inwoners

Geplaatst op: 13 maart 2020

In heel Nederland zijn in de afgelopen dagen en weken in toenemende mate maatregelen getroffen om een snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De gevolgen van deze maatregelen raken ons allemaal, zowel in het privéleven als binnen het werk. Omdat er steeds weer nieuwe maatregelen getroffen worden is het voor iedereen steeds weer improviseren en aanpassen. Dat is een voortdurende zoektocht voor organisaties, cliënten en burgers. Ook brengt de dreiging van de pandemie, de economische gevolgen en de voortdurende aanpassingen grote onzekerheden met zich mee. Niet iedereen kan hier evengoed mee omgaan en een weg in vinden. Het is daarom belangrijk om meer dan anders op elkaar te letten. Niet alleen op familie, vrienden en collega’s, maar zeker ook op mensen die afhankelijk zijn van anderen.

Vanuit GGD Groningen denken we daarom dat het een goed moment is om aandacht te hebben voor de psychosociale impact die deze crisis heeft op iedereen.

GGD Groningen heeft, in samenwerking met Landelijke Kenniscentra, een aantal brochures samengesteld voor verschillende doelgroepen die we graag met jullie willen delen.

  1. Hoe ga je om met stress tijdens isolatie? > Informatie voor mensen die thuis in isolatie verblijven vanwege het coronavirus.
  2. Hoe ga je om met stress tijdens sociale onthouding? > Informatie voor mensen die thuis werken en/of verblijven vanwege het coronavirus.
  3. Ondersteuning aan ouderen tijdens de coronacrisis > Informatie voor hulpverleners.
  4. Wat doet de coronacrisis met de professional? > Informatie voor hulpverleners.
  5. Het gezin in tijden van het coronavirus
  6. Voor leidinggevenden: Ondersteuning aan medewerkers tijdens de coronacrisis

Deze brochures bevatten praktische handvatten, adviezen en tips voor de mentale gezondheid van (zorg)professionals en andere hulpverleners. Ook willen we graag verwijzen naar deze pagina waarin actuele informatie over het coronavirus en de ziekte COVID-19 is te vinden.

Vanuit GGD Groningen vinden we het belangrijk om deze brochures aan te reiken voor eigen gebruik en ten behoeve van cliënten, collega’s en andere ketenpartners. Wij wensen jullie in ieder geval veel gezondheid en sterkte in de komende periode om samen dit coronavirus te bestrijden.