Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Prikken zonder afspraak bij GGD Groningen

Geplaatst op: 19 juli 2021

19 juli 2021

Wil je je laten vaccineren tegen corona, maar heb je nog geen afspraak gemaakt? Vanaf 20 juli is het bij zes vaccinatielocaties van GGD Groningen mogelijk om je zonder een afspraak te laten vaccineren. Dit kan alleen voor de 1e vaccinatie en wanneer je nog geen afspraak hebt gemaakt. Gemaakte afspraken blijven staan. In de planning voor de komende weken is ruimte ontstaan. Hierdoor is het mogelijk om mensen, die zonder afspraak binnen komen lopen, te vaccineren. Zij krijgen een vaccinatie met BioNTech/Pfizer.

Praktisch

Prikken zonder afspraak is mogelijk op de locaties in Veendam, Appingedam, Scheemda, Hoogezand, Stadskanaal, Warffum. Kijk hier verder voor de adresgegevens en openingstijden van deze locaties. Belangrijk is om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Ter plekke kan een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

Update 20 juli: sommige locaties zijn enkele dagen gesloten. Check dit hier.

Waarom is vaccineren belangrijk?

Prikken tegen corona zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden. Dat is belangrijk voor degene die zich laat vaccineren, maar ook voor familie, vrienden en collega’s. Minder besmettingen zorgen ervoor dat er weer steeds meer mogelijk is.