Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Logo GGD Groningen - 100-jarig jubileum
Waar ben je naar op zoek?

Programma ‘Nu Niet zwanger’ van start in Midden-Groningen

Geplaatst op: 22 januari 2019

Vandaag, dinsdag 22 januari, is het convenant ‘Nu Niet zwanger’ ondertekend tussen GGD GHOR Nederland (de landelijke vereniging van GGD’en en Geneeskundige hulpverleningsorganisaties in de regio), Impology (vanuit Kans voor de Veenkoloniën) en de gemeente Midden-Groningen. Samen slaan zij de handen ineen om ongewenste en ongeplande zwangerschappen te voorkomen.

Hiermee is het startsein gegeven voor een nieuwe aanpak voor (potentiële) ouders met een hoge kwetsbaarheid. Dit programma is landelijk uitgerold en Midden-Groningen start als eerste gemeente in de provincie Groningen, na de stad Groningen.

Doordat verschillende hulpverleners rond dit thema samenwerken, worden vrijwel alle kwetsbare ouders bereikt. In andere gemeenten waar het programma al is toegepast, bleek dat ruim 80% van de deelnemers vrijwillig overgaat op anticonceptie. Wethouder Peter Verschuren van Midden-Groningen licht toe: “Door op tijd het gesprek met potentiële ouders aan te gaan, kunnen we veel leed voorkomen. Het programma richt zich op het verbeteren van de samenwerking tussen wijkteams, kraamzorg, de verloskundige zorg en de jeugdgezondheidszorg. Ook het verbeteren van de voorlichting over anticonceptie en een gezonde zwangerschap bij (aanstaande) ouders is een belangrijk aandachtspunt”.

 

 

 

 

 

 

Foto: Wethouder Peter Verschuren-Tristan-Braakman/RTV-Noord