Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Reisvaccinaties halen zonder afspraak

Geplaatst op: 17 juni 2019

GGD Groningen houdt nog tot en met dinsdag 9 juli 2019 elke dinsdagmiddag, van 13.30 tot 15.00 uur, een inloopspreekuur voor reizigers. Je kunt dan zonder afspraak vaccinaties en gezondheidsadvies krijgen, zodat je met de juiste bescherming op vakantie gaat. Het spreekuur vindt plaats aan het Hanzeplein 120 in Groningen.

Mensen die binnenkort naar het buitenland gaan (voor maximaal 3 maanden) en mogelijk
vaccinaties en reisadvies nodig hebben, zijn van harte welkom op dit inloopspreekuur. Zonder afspraak. Ook personen die last minute een verre reis gaan maken kunnen er terecht.

Beschermd op reis
GGD Groningen organiseert het inloopspreekuur omdat veel mensen onvoldoende beschermd op vakantie gaan. Zij weten vaak niet dat voor sommige bestemmingen in Europa ook vaccinaties worden aanbevolen. In deze landen kunnen reizigers namelijk ook hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus en polio oplopen. Een infectie ontstaat vaak ongemerkt via voedsel en drinkwater. Daarnaast leeft het idee dat vaccineren kort voor vertrek of voor een korte reis niet zinvol is. Veel vaccinaties kunnen echter 1 dag voor vertrek nog gegeven worden.

Reisadvies van GGD Groningen
Tijdens de inloopspreekuren kunnen reizigers bij GGD Groningen terecht voor deskundig advies, aanbevolen en verplichte inentingen. Het advies is afgestemd op de bestemming en de persoonlijke situatie van de reiziger.

Wanneer wél een afspraak maken?
Vanwege langere wachttijden tijdens een inloopspreekuur adviseert GGD Groningen ouders met kinderen én personen met gezondheidsklachten om wèl een afspraak te maken. Ook wanneer je een lange reis gaat maken (d.w.z. langer dan drie maanden) en als je meer dan 2 landen gaat bezoeken, is het verstandig om op afspraak langs te komen.

Het maken van een afspraak kan online via ggd.groningen.nl/gezond-op-reis of telefonisch via 050 3674377. We zijn telefonisch bereikbaar: maandag t/m donderdag, 8.30 – 16.30 uur
vrijdag, 8.30 -13.00 uur.