Tekstgrootte
kleiner groter

Expertise van GGD Groningen

GGD Groningen staat voor expertise in het voorkomen van infectieziekten. Wij hebben alle deskundigheid onder één dak. Bij GGD Groningen werken uitsluitend HBO-geschoolde verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in reizigerszorg en jarenlange ervaring hebben.

Gebouw GGD Groningen

Als u een afspraak maakt, krijgt u een persoonlijk advies. Het advies voor u kan anders zijn dan het advies aan uw reisgenoot. Logisch, er zijn altijd persoonlijke verschillen in uw gezondheidstoestand, uw reisbestemming of uw vaccinatiehistorie. Wij noemen dit reisadvies op maat.

Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)

Tijdens een afspraak koppelen wij ons persoonlijk advies voor u aan de actuele informatie van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Het LCR heeft voor veel vakantielanden richtlijnen opgesteld voor inentingen en vaccinaties. GGD Groningen werkt volgens deze richtlijnen.

Afdeling Tuberculosebestrijding van GGD Groningen

Als u op ons reizigersspreekuur komt, dan kunt u het advies krijgen u te melden bij de afdeling Tuberculosebestrijding van GGD Groningen. Dit is afhankelijk van de aard en de duur van uw reis.

Gaat u langer dan 3 maanden reizen naar landen buiten Europa, Noord-Amerika en Australië? Dan is het verstandig om ook een afspraak te maken met de afdeling Tuberculoseafdeling. U kunt deze afspraken wellicht combineren. De afdelingen bevinden zich op dezelfde etage

Afdeling SOA-AIDS van GGD Groningen

Heeft u in relatie tot uw reis vragen over seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) of specifiek over aids? Ook dan bent u bij GGD Groningen aan het goede adres. De verpleegkundigen van de afdeling SOA-AIDS of Sense Noord Nederland staan u graag te woord, telefonisch of tijdens een persoonlijke afspraak.

Deel deze pagina op