Tekstgrootte
kleiner groter

Inloopspreekuren voor reisvaccinaties

Op vakantie naar bijvoorbeeld Marokko, Egypte, Vietnam of Indonesië? En lukt het niet om voor vertrek nog een afspraak te maken voor de reisvaccinaties? GGD Groningen organiseert ook deze zomer weer inloopspreekuren. Voor het inloopspreekuur hoeft u geen afspraak te maken. Dat maakt het nog gemakkelijker om goed beschermd op vakantie te gaan en vooral gezond weer thuis te komen!

Veel mensen denken dat het kort voor vertrek  of voor een korte vakantie niet zinvol is om vaccinaties te halen. Het is goed om te weten dat veel vaccinaties nog één dag voor uw vertrek gegeven kunnen worden. Bovendien krijgt u – naast de benodigde vaccinaties – een deskundig advies, toegespitst op uw bestemming en persoonlijke situatie.

Wanneer vinden de inloopspreekuren plaats?

De inloopspreekuren zijn iedere dinsdagmiddag met ingang van 30 mei t/m 18 juli. Vanaf 13.30 uur tot 15.00 uur kunt u zonder afspraak binnenlopen voor een vaccinatieadvies op maat. Houd rekening met enige wachttijd.

Voor wie?

Mensen die binnenkort naar één land gaan (voor maximaal drie maanden) en mogelijk vaccinaties en reisadvies nodig hebben, zijn welkom om langs te komen op dit inloopspreekuur.

Omdat de wachttijden langer zijn dan normaal adviseren wij adviseren ouders met kinderen onder de 12 jaar en mensen met gezondheidsproblemen om een afspraak te maken. Ook mensen die een lange reis gaan maken (d.w.z. langer dan drie maanden) en mensen die meer dan twee landen gaan bezoeken adviseren wij om een afspraak te maken. Dit kan telefonisch via 050-3674377 of via deze website; www.ggd.groningen.nl/reisvaccinaties.

Locatie

De inloopspreekuren worden georganiseerd bij GGD Groningen, Hanzeplein 120 in Groningen (tegenover de hoofdingang van het UMCG).

Meenemen naar het inloopspreekuur

  • geldig ID-bewijs
  • pinpas (contant betalen is niet mogelijk)
  • indien aanwezig: vaccinatieboekje of andere bewijzen van inenting
  • eventueel medicatielijst
  • reisroute

Deel deze pagina op