Tekstgrootte
kleiner groter

Wanneer een afspraak maken?

Gaat u op reis of op vakantie naar een gebied met verhoogde risico's voor uw gezondheid? Bijvoorbeeld Turkije, Oost-Europa of de (sub)tropen? Dan is het verstandig om (tijdig) een afspraak te maken met GGD Groningen.

Wanneer een afspraak maken voor een vaccinatie?

Het beste moment voor een afspraak is afhankelijk van uw reisbestemming, de duur van uw reis, de aard van uw reis, uw gezondheid en leeftijd en eventuele werkzaamheden die u gaat verrichten. In het algemeen geldt:

  • Voor een reis (of werkstage) korter dan 3 maanden:

    Maak bij voorkeur 4 tot 6 weken voor vertrek een afspraak met GGD Groningen. Als er nog weinig tijd is voor vertrek, is het toch zinvol een afspraak te maken.

  • Voor een reis (of werkstage) langer dan 3 maanden:

    Maak bij voorkeur minimaal 6 maanden voor vertrek een afspraak met GGD Groningen. Sommige vaccinaties worden in een serie gegeven en dat kost tijd. Maar ook hier geldt: is er nog weinig tijd voor vertrek, dan is het toch zinvol een afspraak te maken.

Waarom is het altijd zinvol om een afspraak te maken?

Bij GGD Groningen ontvangt u altijd een reisadvies op maat. Wij houden rekening met uw bestemming(en) en uw persoonlijke situatie. U ontvangt van ons de juiste reisvaccinatie(s). Ook geven wij u advies over infectieziekten en reisziekten waar u niet tegen gevaccineerd kunt worden.

Deel deze pagina op