Tekstgrootte
kleiner groter

Tekort hepatitis A-vaccin hepatitis B-vaccin en het combinatievaccin hepatitis A/B

Er is een tekort aan hepatitis A-vaccin, hepatitis B-vaccin en het combinatie vaccin hepatitis A/B (Twinrix) in Europa. De vaccins die nog op de markt zijn worden gegeven aan mensen die het hoogste risico lopen. Dit wordt zo geadviseerd door het RIVM en het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Tijdens uw consult bij GGD Groningen wordt bekeken of u in aanmerking komt voor een hepatitis vaccinatie.
Aangezien er bij GGD Groningen advies op maat wordt gegeven is het mogelijk dat wij  besluiten dat het nodig is om u te vaccineren tegen hepatitis

De aangescherpte richtlijnen:
Een vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit een serie van twee prikken. Na één vaccinatie bent u minimaal 1 jaar beschermd, en hoogstwaarschijnlijk 3 jaar. Daarom gaan wij tijdens het consult na of u aan de hand van uw reis in aanmerking komt voor een 2e hepatitis A vaccinatie.

Een vaccinatie tegen hepatitis B wordt tijdelijk alleen gegeven aan cliënten die vanwege hun beroepswerkzaamheden risico lopen op hepatitis B
Van het combinatievaccin hepatitis A/B wordt tijdens het spreekuur besproken of u hiervoor in aanmerking komt.

In verband met het tekort aan alle hepatitis- vaccins worden op dit moment geen herhalingsoproepen verstuurd voor hepatitis-A, hepatitis-B en het combinatievaccin hepatitis A/B.

Wanneer de voorraden weer op peil zijn, zullen wij reizigers die voor een herhalingsvaccinatie in aanmerking komen in de gelegenheid stellen om deze alsnog te halen.

Meer informatie over de aangescherpte richtlijnen en de gevolgen daarvan op het advies volgt tijdens uw afspraak bij GGD Groningen.

Houdt u onze website in de gaten.

Deel deze pagina op