Tekstgrootte
kleiner groter

Vaccinaties Brazilië

Gaat u naar Brazilië? Vanwege bijvoorbeeld vakantie, werk, opleiding, stage?  Wij weten welke inentingen verplicht zijn en welke vaccinaties worden aanbevolen. Ook geven wij advies over malaria en andere gezondheidsrisico’s in Brazilië.

Verplichte vaccinaties voor Brazilië

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor Brazilië. De inenting tegen gele koorts is alleen verplicht als u vanuit een land komt waar gele koorts voorkomt.

Aanbevolen vaccinaties voor Brazilië

De volgende inentingen raden wij aan als u naar Brazilië gaat:

 

We kunnen u ook nog andere vaccinaties aanraden. Dit hangt af van uw gezondheidssituatie, welke gebieden en (grote) steden u gaat bezoeken en hoe lang en waar u in Brazilië verblijft. Het gaat om deze inentingen:

 

Malaria in Brazilië

In sommige gebieden in Brazilië komt malaria voor. Tegen malaria kunt u zich niet laten vaccineren. Malaria kunt u voorkomen door malariapillen te gebruiken en u goed te beschermen tegen muggen.

Risico’s voor uw gezondheid in Brazilië

Afspraak reisvaccinaties Brazilië

Maak een afspraak voor reisvaccinaties bij GGD Groningen. U krijgt direct de juiste vaccinaties en inentingen voor uw reis naar Brazilië. U kunt telefonisch of via internet een afspraak maken.

Persoonlijk advies voor Brazilië

U krijgt van ons altijd een persoonlijk advies. Ons advies aan u kan anders zijn dan ons advies aan uw reisgenoot. Logisch, want er zijn altijd verschillen in uw gezondheid of in de vaccinaties die u al heeft gekregen. Dit noemen wij reisadvies op maat.

Deel deze pagina op