Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Smakelijke Moestuinen ontwikkelt Peuterproef voor kinderopvang

Geplaatst op: 24 september 2018

Smakelijke Moestuinen Peuterproef is een voedings- en leefstijlprogramma voor de peuters en hun opvoeders. Het is een succesvol programma voor peuters en kleuters in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

In 2019 willen de initiatiefnemers samen met Jong Leren Eten het programma Smakelijke Moestuinen Peuterproef verder uitrollen in Nederland. Per regio zal een speciaal aanbod komen, waarbij we vanuit Jong Leren Eten Groningen € 600,- van de benodigde € 1350,- per locatie (voor drie jaar gebruik van het programma) financieren.

Wat is Smakelijke Moestuinen Peuterproef precies?

De aanpak bestaat uit een breed opgezet voedings- en leefstijlprogramma. Het kweken en oogsten van groenten in de moestuinbakken met de kinderen en ook de ouders en verzorgers worden erbij betrokken. Zo worden zij geholpen bij het creëren van een gezond voedingspatroon.
Om dit te realiseren, is een aantal middelen ontwikkeld. Centraal staat de toolbox en het digitale platform, op smakelijkemoestuinen.nl waar alle kennis en informatie is verzameld zodat de verzorgers optimaal ondersteund worden bij alle activiteiten. Hier staan bijvoorbeeld een jaarkalender, recepten, voorleesverhaaltjes, liedjes, knutselwerkjes en ideeën om het programma aan de VVE-aanpak te linken.

Interesse in of meedoen met Smakelijke Moestuinen Peuterproef?

Neem contact op met Hannelore Börger, Makelaar Jong Leren Eten via hannelore.borger@ggd.groningen.nl. Bellen kan ook op 06 20 575 153. Opgave voor 2019 kan tot 1 december 2018.