Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Startbijeenkomst Leernetwerk Leefomgeving Groningen

Geplaatst op: 10 maart 2022

10 maart 2022

Binnenkort is het zover: dan vieren wij de aftrap van het drie jarig programma Leernetwerk Leefomgeving Groningen dat verbonden is aan het Preventie Overleg Groningen. Op 24 maart a.s. ben je meer dan welkom om de start van dit programma bij te wonen bij MFC Siddeburen.

Het leernetwerk draagt bij aan de aanpak van een gezonde leefomgeving. We ontwikkelen initiatieven aan de hand van praktijksituaties: met inwoners, bestaande (zorgzame) initiatieven en diverse professionele regionale- en lokale partijen. Bewonersdeskundigheid en actuele kennis van Hanzehogeschool, RUG en UMCG dragen bij aan het vergroten van kennis rondom de aanpak van een gezonde leefomgeving.

Drie thema’s staan hierbij centraal: gezonde ruimtelijk veranderingen, de impact van een (on)gezonde voedselomgeving en de sociale impact van rookverboden. Deze thema’s zullen uitgebreid aan bod komen op 24 maart. Tijdens de Startbijeenkomst maken we een eerste aanzet om samen te leren en te werken aan een gezondere praktijk. Wil je erbij zijn 24 maart? Meld je dan aan door naar deze link te gaan. Bij vragen over het leernetwerk of de bijeenkomst kan je mailen naar d.wiebing@groningerdorpen.nl.

Voor meer informatie kan je kijken op www.groningerdorpen.nl.