Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober

Geplaatst op: 29 september 2022

29 september 2022

Ook dit jaar gaan weer veel mensen op 1 oktober de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken. GGD Groningen en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) zijn partner van Stoptober. Samen met alle andere partners willen ze rokers uitdagen om in de campagnemaand oktober 28 dagen niet te roken.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Daarbij is de uitdaging goed te overzien en wacht je een mooie beloning als je het volhoudt.

Lukt het je om 28 dagen niet te roken? Dan heb je maar liefst 5 keer meer kans om het blijvend vol te houden. Van alle mensen die eerder meededen met Stoptober heeft ongeveer tweederde het volgehouden. De kans is dus groot dat het lukt.

Met z’n allen

Deelnemers aan Stoptober kunnen zich kosteloos opgeven via de website www.stoptober.nl.
De Stoptober-app is gemakkelijk en gratis op de telefoon te downloaden. In de Stoptober-app ontvangen deelnemers dagelijks tips om het niet-roken vol te houden en kunnen ze bijhouden hoe lang ze al zijn gestopt. Ook zien ze wat stoppen doet voor hun gezondheid en wat het oplevert aan geld. Daarnaast kunnen deelnemers via Facebook, Twitter, Instagram met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen.

Polsbandje en magazine

Bij GGD Groningen aan het Hanzeplein in Groningen kunnen deelnemers gratis het oranje Stoptober-polsbandje ophalen en bij Kruidvat krijgen deelnemers het gratis Stoptober Magazine; een blad vol inspiratie en steun!

Stoptoberbus in Stadskanaal

GGD Groningen en VNN staan op maandagmiddag 3 oktober 2022, van 14.00 tot 16.00 uur, met de Stoptoberbus in Stadskanaal om Stoptober te promoten. Mensen die vragen hebben, een Stoptober-polsbandje willen ophalen of in gesprek willen over stoppen met roken kunnen daar terecht. Locatie van de Stoptoberbus: Europalaan in Stadskanaal, ter hoogte van de HEMA.

Partners

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland en de lokale GGD’en.