Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Stoptober: 28 dagen níet roken

Geplaatst op: 9 september 2019

Ook dit jaar gaan weer veel mensen op 1 oktober de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken.
GGD Groningen is partner van Stoptober. Samen met de partners willen we rokers stimuleren om in de campagnemaand oktober 28 dagen niet te roken.

Met z’n allen
Deelnemers aan Stoptober kunnen via Facebook, Twitter, Instagram en de Stoptober-app met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen. In de Stoptober-app ontvangen de deelnemers dagelijks tips om vol te houden en kunnen ze bijhouden hoe lang ze al zijn gestopt. Ook zien ze wat stoppen doet voor hun gezondheid en wat het oplevert aan geld. Bij de GGD, Hanzeplein 120 in Groningen, kunnen deelnemers gratis het oranje Stoptober-polsbandje ophalen en bij drogisterij Kruidvat krijgen deelnemers een gratis Stoptober Magazine; een blad vol inspiratie en steun!

Partners
Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de lokale GGD’en. Stoptober begon ooit in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

GGD Groningen zet zich in voor rookvrij opgroeien
GGD Groningen heeft binnen de publieke gezondheid een belangrijke taak om kinderen gezond en veilig op te laten groeien. Samen met andere organisaties streeft GGD Groningen naar een gezonde rookvrije omgeving voor kinderen. De jeugdgezondheid-professionals van GGD Groningen gaan het gesprek aan met (aanstaande) ouders over hun rookgedrag. Zij kunnen (aanstaande) ouders, als zij dat willen, doorverwijzen naar stopondersteuning bij roken.

Inschrijven voor Stopober kan hier: www.stoptober.nl