Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Testlocatie aan Europaweg Groningen geopend

Geplaatst op: 1 september 2020

GGD Groningen opent met ingang van dinsdag 1 september 2020 een corona-testlocatie aan de Europaweg 8 in Groningen. Deze testlocatie van GGD Groningen zal 7 dagen per week geopend zijn.

De corona-testlocatie aan de Europaweg is ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De testlocatie is 7 dagen per week open van 9.00 tot 16.30 uur. De coronatesten worden alléén op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de drukte op de locatie tot een minimum beperkt.

De ingang van de corona-testlocatie is aan de voorzijde van het voormalige Philips-gebouw (kant van Europaweg). Mensen die zich komen laten testen worden verzocht om alleen naar de testlocatie te komen.

Momenteel 3 testlocaties in provincie Groningen

Op 1 september 2020 zijn er drie testlocaties in gebruik: twee in de stad Groningen en één in Veendam.

  • Op de Europaweg 8 in Groningen kunnen we 7 dagen per week coronatesten afnemen.
  • Tot 1 oktober 2020 kunnen we als overloop nog gebruikmaken van de corona polikliniek in het UMCG.
  • In Veendam hebben we een teststraat aan de Schippersstraat 33. In deze teststraat kun je in de auto blijven zitten voor de coronatest. Je kunt ook met de fiets of lopend naar deze teststraat komen om je te laten testen.

GGD Groningen is in overleg met enkele grotere gemeenten voor de vestiging van aanvullende locaties in het najaar.

Laat je testen bij klachten

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. Zonder klachten heeft het afnemen van een coronatest geen zin.

Een afspraak maken voor een van onze testlocaties kan online via rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch via 0800 – 1202.