Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Train-de-trainercursus ‘Een Gezonde Start’

Geplaatst op: 19 december 2017

Vanaf februari 2018 vindt maandelijks weer de train-de-trainercursus plaats die hoort bij ‘Een Gezonde Start’. Kinderopvangorganisaties kunnen kosteloos een pedagogisch stafmedewerker laten opleiden tot coach Gezonde Kinderopvang. Het aantal plaatsen voor de train-de-trainercursus is beperkt.

Deelname is gratis, inclusief verblijf en overnachting. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Ik meld me aan voor de train-de-trainercursus

Belangrijk: na de train-de-trainercursus vindt er een verplichte intervisiedag plaats voor cursusdeelnemers. Als u zich inschrijft, verklaart u daarmee dat uw organisatie erin voorziet dat de opgeleide coach Gezonde Kinderopvang andere pedagogisch medewerkers de scholing ‘Een Gezonde Start’ geeft en gelegenheid biedt het gedachtengoed van Gezonde Kinderopvang verder te implementeren binnen uw organisatie.

Jonge kinderen verdienen gezonde eerste levensjaren. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. ‘Een Gezonde Start’ is een unieke scholing voor pedagogisch medewerkers over gezond opvoeden in de kinderopvang. Bij de scholing hoort een train-de-trainercursus voor stafmedewerkers. Zij worden als coach Gezonde Kinderopvang hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen hun organisatie en scholen de eigen collega’s.

Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, ondersteund door branche- en koepelorganisaties. De coördinatie ligt bij het Voedingscentrum en RIVM Centrum Gezond Leven.

Meer weten?