Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Twintig weken lang gratis groente en fruit op school

Geplaatst op: 28 juni 2018

Samen met de klas schoolfruit eten is lekker, gezellig en gezond! Basisscholen kunnen zich vanaf 3 september inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Scholen die meedoen, ontvangen twintig weken lang 3 stuks groente en fruit per leerling per week gefinancierd door de EU. Er kunnen ongeveer 2800 scholen meedoen.

Het EU-Schoolfruitprogramma heeft als doel gezonde voeding een structurele plek op school te geven en kinderen meer kennis bij te brengen over groente en fruit. Hiermee wordt de basis gelegd voor gezonde voedingsgewoonten in de toekomst.

Van 3 t/m 14 september 2018 kunnen scholen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Alle basisscholen en speciaal basisonderwijs scholen komen in aanmerking voor het programma. De gratis leveringen lopen van 12 november 2018 t/m 19 april 2019. Daarna kunnen scholen zelf door met het stimuleren van het eten van groenten en fruit op school. De school kiest dan voor een (betaald) abonnementensysteem of de school gaat verder op basis van een oudermodel, waarbij ouders zelf fruit en groente meegeven naar school.

Meer informatie en de voorwaarden vindt u op www.euschoolfruit.nl

Steunpunt Smaaklessen en EU-Schoolfruit is onderdeel van Wageningen University