Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Uitnodigingen vaccinatie HPV voorjaar 2021 verstuurd

Geplaatst op: 22 maart 2021

22 maart 2021

Half maart 2021 zijn de uitnodigingsbrieven voor de HPV-vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker verstuurd. De HVP-vaccinatie bestaat uit totaal 2 prikken met een tussenliggende periode van ongeveer een halfjaar. Alle meisjes die in aanmerking komen voor de HPV-vaccinatie, krijgen een uitnodigingsbrief in de bus.

Doelgroepen

  • Voor de HPV-vaccinatie nodigen we meisjes uit die geboren zijn in 2008 en wonen in de provincie Groningen. Dat zijn alle meisjes die dit jaar 13 jaar worden.
  • Ook meisjes, geboren in 2007, die eerder nog geen HPV-vaccinatie hebben gehaald of de 2e HPV-prik nog moeten halen, krijgen een uitnodiging.
  • Daarnaast krijgen meiden die ouder zijn dan 16 jaar en nog geen HVP-prikken hebben gehad een uitnodiging om alsnog een afspraak te maken.

Uitnodigingsbrief

  • In de uitnodigingsbrief staat waaren wanneer je de prik kunt halen. In verband met de coronamaatregelen is het belangrijk dat je op de juiste tijd en de juiste plaats komt. Het is vanwege corona niet mogelijk om de afspraak te wijzigen.
  • Meiden van 16 jaar of ouder moeten zelf bellen met de GGD om een afspraak te maken.
  • Bij de uitnodigingsbrief zit een flyer waarin staat hoe je alles op een goede, veilige manier kunt laten verlopen in deze coronatijd. Lees deze flyer goed door!

Meer informatie
Voor informatie over HPV-vaccinaties kun je terecht op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Heb je vragen?
Met vragen over dit bericht of over de uitnodigingsbrief kun je terecht bij de Telefonische Advisering van GGD Groningen. We zijn telefonisch en per WhatsApp bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 8.00 – 17.00 uur.
Telefoon: 050 367 4991
WhatsApp: 06 52 57 92 53