Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Update coronavirus 2 maart 2020

Geplaatst op: 2 maart 2020

Dit artikel is verouderd. Kijk hier voor de meest recente informatie over het coronavirus.

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus.
COVID-19 is de benaming voor de ziekte die het coronavirus veroorzaakt. De meeste patiënten hebben koorts en luchtwegklachten. Inmiddels is het virus ook in Nederland opgedoken. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Reizigers
Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf onlangs een negatief reisadvies voor de provincie Hubei, de provincie waarin Wuhan ligt. Voor China geldt een aangepast reisadvies: alleen noodzakelijke reizen. Ook voor delen van Italië is het reisadvies aangepast. Update: kijk hier voor actuele reisadviezen.

Update: wanneer bel je je huisarts?
Heb je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) én ben je de afgelopen 14 dagen in 1 van de volgende gebieden geweest:
• China (inclusief: Macau en Hongkong)
• Singapore
• Zuid-Korea
• Iran
• of in de Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië?

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts en blijf uit voorzorg thuis.

Meer informatie
De meest recente informatie is te vinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De laatste ontwikkelingen over het coronavirus kun je ook volgen op de sociale media-kanalen van het RIVM: Facebook, Twitter en Instagram. Bij algemene vragen over het coronavirus kan je het landelijk informatienummer 0800-1351 bellen.