Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Informatienummer Corona

Geplaatst op: 28 februari 2020

Dit artikel is verouderd. Kijk hier voor de meest recente informatie over het coronavirus.

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Inmiddels is het virus ook in Nederland opgedoken en voor de vele vragen die er leven is nu een informatienummer in de lucht geholpen: 0800-1351.

Coronavirus in Nederland
Donderdagavond 27 februari 2020 werd bij een eerste patiënt in Nederland het coronavirus vastgesteld. Klik hier voor meer informatie over de symptomen en wanneer je contact zou moeten opnemen met de huisarts of GGD. Het is nu belangrijk om ervoor te zorgen dat het virus zich niet of nauwelijks kan verspreiden.

GGD doet contactonderzoek
Als er iemand positief getest is, wordt nauwkeurig in kaart gebracht worden met wie de patiënt contact heeft gehad. De GGD zal alle contacten monitoren om zo een verspreiding van de ziekte te voorkomen of te vertragen. In Nederland is een structuur waarin artsen, laboratoria, GGD’en en andere organisaties samenwerken om uitbraken van infectieziekten te bestrijden.

Meer informatie?
De meest recente informatie is te vinden op de RIVM-website. Voor reizigers is de website van het LCR van belang. De berichten van de Rijksoverheid vindt u op deze speciale pagina over het coronavirus. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met het nieuwe informatienummer: 0800-1351. Als u klachten heeft over uw eigen gezondheid, neemt u contact op met uw huisarts of de GGD.