Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Update coronavirus 25 februari 2020

Geplaatst op: 25 februari 2020

Dit artikel is verouderd. Kijk hier voor de meest recente informatie over corona.

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus.
COVID-19 is de benaming voor de ziekte die het coronavirus veroorzaakt. De meeste patiënten hebben koorts en luchtwegklachten. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Reizigers
Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf onlangs een negatief reisadvies voor de provincie Hubei, de provincie waarin Wuhan ligt. Voor China geldt een aangepast reisadvies: alleen noodzakelijke reizen. Kijk hier voor actuele reisadviezen.

Wanneer bel je je huisarts?
Ben je op het vasteland van China, in Taiwan, Macau, Hongkong, Singapore, Iran, Zuid-Korea of genoemde gemeenten in Noord-Italië geweest en heb je koorts en luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Meer informatie
De meest recente informatie is te vinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De laatste ontwikkelingen over het coronavirus kun je ook volgen op de sociale media-kanalen van het RIVM: Facebook, Twitter en Instagram.

Bij andere vragen kun je contact opnemen met het team Infectieziekten van GGD Groningen: 050 367 40 00.