Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Vandaag start Stoptober-campagne

Geplaatst op: 1 oktober 2018

Vandaag, maandag 1 oktober, start de landelijke campagne Stoptober. Samen met partners in de regio stimuleren gezondheidsorganisaties rokers om in oktober 28 dagen niet te roken. Dankzij de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de dagelijkse steun via de Stoptober-app en social media, deden al bijna een kwart miljoen Nederlanders de afgelopen jaren mee aan Stoptober.

Rokers in het noorden

Uit het meest recente onderzoek (Gezondheidsmonitor 2016) blijkt dat het percentage rokers in Groningen en Drenthe net iets hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. In 2016 rookt landelijk 23% van de volwassenen tussen de 19 en 65 jaar. In Drenthe is dit 27% en in Groningen 28%. Friesland doet het netjes met 21% rokers. Maar ook dit percentage kan nog naar beneden.

Met z’n allen  stoppen met roken

Actrice Katja Schuurman, presentator Kees van der Spek en Omroep MAX-directeur Jan Slagter gaan op 1 oktober ook de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken. Deelnemers aan Stoptober kunnen via Facebook, Twitter, Instagram en de Stoptober-app met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen. “Samen stoppen is fijn, het sterkt in het volhouden”, aldus gelegenheidsroker Katja Schuurman, die graag helemaal wil stoppen.

Stoptober-app helemaal nieuw

Dit jaar is er weer een geheel vernieuwde app te downloaden. In de Stoptober-app ontvangen de deelnemers dagelijks tips om vol te houden en kunnen ze bijhouden hoe lang ze al zijn gestopt. Ook zien ze wat stoppen doet voor hun gezondheid en wat het oplevert aan geld.

Initiatiefnemers van Stoptober

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.