Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Vindicat terug in Groningen

Geplaatst op: 7 maart 2020

De studenten van vereniging Vindicat die afgelopen week in Noord-West Italië op skivakantie waren zijn zaterdagmorgen met veertien bussen aangekomen in Groningen. De bussen reden eerst naar een locatie waar alle studenten voorlichting kregen van artsen en verpleegkundigen van GGD Groningen. Daarna reden ze door naar de eindbestemming, locatie Kardinge.

Voorlichting
GGD Groningen gaf bij aankomst van de studenten voorlichting in iedere bus zodat de studenten goed geïnformeerd zijn en weten wat ze moeten doen in het geval ze alsnog ziekteverschijnselen krijgen die te relateren zijn aan het coronavirus. Van de 760 studenten zijn 308 studenten op eigen initiatief in gesprek gegaan met de artsen en verpleegkundigen van de GGD. Een groep van circa 140 studenten is op eigen gelegenheid teruggegaan vanuit Italië en heeft inmiddels ook de instructies van de GGD ontvangen.

Jos Rietveld, directeur GGD Groningen: “We zijn tevreden over de samenwerking tussen Vindicat en de GGD, zowel afgelopen dagen als vandaag. De studenten hebben onze adviezen zeer serieus genomen.”

Vier studenten zijn getest op het coronavirus. Uit het laboratoriumonderzoek blijkt dat geen van hen op dit moment het coronavirus heeft.

Tot dusver hebben de testonderzoeken bij GGD Groningen (en bij de ziekenhuizen) voor zover bekend nog geen besmettingen opgeleverd in de provincie Groningen.

Mochten de studenten in de komende twee weken klachten ontwikkelen die passen bij het coronavirus dan moeten ze telefonisch contact opnemen met de huisarts of met GGD Groningen en uit voorzorg thuisblijven en niet naar werk of school gaan.