Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Corona-informatie voor medewerkers kinderopvang

Kijk voor de meest actuele informatie op de overzichtspagina Onderwijs en kinderopvang van de Rijksoverheid onder ‘Kinderopvang: informatie voor organisaties en gastouders.’

 

Wanneer mag een kind wel/niet naar de kinderopvang?

Bekijk hier de beslisboom kinderen 0 jaar t/m groep 8.

 

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen anderhalve meter afstand te houden. Dit geldt ook op de kinderopvang en het basisonderwijs.

 

In de Wet Publieke Gezondheid staat dat instellingen in bepaalde gevallen infectieziekten bij de GGD moeten melden. De meldingsplicht geldt ook voor kinderdagverblijven en primair onderwijs. In opdracht van het RIVM geldt de meldingsplicht van Covid-19 ook voor het voortgezet onderwijs.

We vragen scholen (primair onderwijs en voortgezet onderwijs) bij 3 of meer besmettingen in één klas / groep dit bij ons te melden. Met een klas of groep bedoelen we leerlingen die geregeld samen lessen volgen. Het kan gaan om besmette leerlingen, medewerkers en combinaties daarvan.

Melden van coronabesmettingen bij voorkeur per e-mail via monitoring@ggd.groningen.nl of eventueel telefonisch via 050-367 4000.

 

Speciaal voor scholen en kinderopvang is er een informatiepakket over COVID-19. Met daarin onder andere info en uitleg over het COVID-19 projectteam van GGD Groningen, bron- en contactonderzoek, een overzicht van websites met handige, actuele corona-informatie en contactgegevens voor scholen en kinderopvang.

Ga hier naar de pagina Informatiepakket COVID-19 voor scholen en kinderopvang.

 

De richtlijnen voor de uitvoering en frequentie van schoonmaakwerk en desinfectie wordt op dit moment in samenwerking met het RIVM, de LCHV en de GGD herzien.

We raden het gebruik van desinfectiemiddelen en van hand-alcohol (handgel) af. Reinigen en wassen met water en zeep is veiliger en volstaat. Na het reinigen droog je je handen af met papieren handdoekjes.

 

Veelgestelde vragen van ouders, scholieren, scholen en kinderopvangorganisaties over het coronavirus: lees hier de antwoorden van Rijksoverheid.nl.