Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Coronabesmetting primair onderwijs

Scholen hebben te maken met leerlingen of medewerkers die positief zijn getest voor COVID-19. Hieronder vind je informatie over de richtlijnen bij een besmetting op het primair onderwijs.

Kijk voor de meest actuele informatie op de overzichtspagina Onderwijs en kinderopvang van de Rijksoverheid onder ‘Basisonderwijs en speciaal onderwijs.’

 

Is er iemand op school positief getest op corona? Dan doet de GGD bron- en contactonderzoek. Dit om de verspreiding van het virus te voorkomen. De GGD bepaalt welke maatregelen de school moet nemen. En of er meer personen getest moeten worden. Dit is afhankelijk van de situatie. De GGD neemt hierover contact op met de school.

Een positief geteste leerling of medewerker is geen medische reden om de school te sluiten. Zijn er 3 of meer leerlingen / medewerkers positief getest in één groep? Dan vragen we je dit bij ons te melden per e-mail via scholen@ggd.groningen.nl of telefonisch via 050-367 4000.

 

Onderwijspersoneel en leerlingen die in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus, gaan 10 dagen in quarantaine. Na 5 dagen kunnen zij zich laten testen. Dit is vrijwillig. Bij een negatieve uitslag mogen zij uit quarantaine.

De actuele regels en uitleg over quarantaine staan op de website van het RIVM.

Dit doet de GGD

De GGD neemt contact op met de ouders van de leerling en bespreekt:

  • hoe lang het positief geteste kind in isolatie gaat
  • quarantaine-adviezen voor de privé-situatie
  • of het kind in de besmettelijke periode op school is geweest
  • is dit het geval, dan wordt de school geïnformeerd

Dit wordt van school verwacht

Is het kind in de besmettelijke periode op school geweest? Dan informeert de school de ouders van de leerlingen uit de groep van het positief geteste kind en de medewerkers die contact met het kind hebben gehad.

Informatiebrieven van het RIVM bij besmette leerling

 

Speciaal voor scholen en kinderopvang is er een informatiepakket over COVID-19. Met daarin onder andere info en uitleg over het COVID-19 projectteam van GGD Groningen, bron- en contactonderzoek, een overzicht van websites met handige, actuele corona-informatie en contactgegevens voor scholen en kinderopvang.

Ga hier naar de pagina Informatiepakket COVID-19 voor scholen en kinderopvang.

 

Scholen in het basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs zijn open en de kinderen gaan naar school. Daarbij houden scholen zich aan de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zij letten bijvoorbeeld goed op of kinderen klachten hebben die passen bij het coronavirus.

Meer informatie voor ouders, scholieren en onderwijspersoneel vind je op de pagina ‘Coronavirus en basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs’ op rijksoverheid.nl.

 

Bekijk hier het overzicht van de leefregels omtrent corona en alle informatiebrieven van het RIVM.

De laatste actuele informatie over corona van het RIVM vind je hier.