Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Veelgestelde vragen over corona op school

 

Met de beslisboom kun je bepalen of je kind wel of niet naar school/kinderopvang mag. De links naar de actuele versies, in Nederlands en Engels, staan hieronder.

 

 

Nee.

Kijk voor de huidige quarantaineregels op de website van de Rijksoverheid.

GGD Groningen heeft deze checklist ontwikkeld met tips om de kerstviering op school zo veilig  mogelijk te laten verlopen. Naast deze tips blijven de reguliere coronamaatregelen van kracht.

 

Corona Melder geeft een melding aan mensen die meer dan 15 minuten binnen (ongeveer) anderhalve meter van een besmette persoon zijn geweest. Maar jongeren hoeven deze afstand onderling niet te houden. En voor jongeren gelden andere criteria om ze aan te merken als nauw contact, dan bij volwassenen. Ook worden op veel scholen de telefoons vaak voor het begin van de les ingezameld naast de docent. Leerlingen en medewerkers krijgen hierdoor soms onterecht een melding via de app. Dat kan voor onrust zorgen.

Wat doen wij om onterechte meldingen te voorkomen?

Bij jongeren tot 18 jaar is het niet altijd nodig de CoronaMelder te activeren. Als de besmette leerling de namen kent van alle nauwe contacten, is het niet nodig om een melding uit te sturen. Zijn er mogelijk nauwe contacten waarvan we de naam niet weten? Bijvoorbeeld door reizen met het openbaar vervoer? Dan kunnen we ervoor kiezen om de app wel te activeren. We vertellen de leerling dat medeleerlingen dan onterecht een melding kunnen ontvangen.

Wat kan school doen om onterechte meldingen te voorkomen?

Als school kun je leerlingen vragen de app binnen school in de pauzestand te zetten.
Lees op coronamelder.nl hoe je de app pauzeert.

 

Nee.

We verzoeken ouders altijd om de school te informeren bij besmetting van hun kind. En we merken gelukkig dat ouders dit ook bijna altijd doen. Maar we kunnen ouders niet verplichten om dit te melden.

 

Ja.

Zie: alle informatiebrieven in eenvoudige taal en in andere talen op de website van het RIVM. Gebruik liever deze versies dan eigen vertalingen.

 

Zie de vragen over corona en schoolfruit op de website van EU-schoolfruit.

 

Scholen kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan gezonde leerlingen via het programma De Gezonde School.

Je vindt hier tips en adviezen omtrent gezondheid van kinderen op school. Zoals kinderen regelmatig te laten bewegen buiten of binnen. En het belang van goede voeding en een goede weerstand.

Meer weten? Neem dan contact op met een van onze Gezonde School-adviseurs via 050 367 4000.