Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Week van de Alfabetisering

Geplaatst op: 2 september 2019

Van 9 tot en met 15 september 2019 is het de Week van de Alfabetisering. De GGD besteedt in deze week extra aandacht aan laaggeletterdheid. Zo organiseert de GGD een gratis workshop Gedicht Schrijven en plaatst ze berichten op sociale media over dit onderwerp.

Moeite met lezen en schrijven
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In de provincie Groningen gaat het om bijna 65.000 volwassenen. Vaak zijn zij ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven en heb je minder grip op je geldzaken. Daarnaast lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. Daar helpt GGD Groningen graag aan mee.

Gratis workshop gedichten maken
Op woensdag 11 september 2019 is er van 10.00 tot 11.30 uur een workshop ‘Gedicht Schrijven’ in het Floreshuis, Floresplein 19, in Groningen. Deze wordt gegeven door stadsdichter Renée Luth. De workshop is bedoeld voor alle niveaus, iedereen kan meedoen! Lijkt het je leuk om zelf eens een gedicht te maken? Geef je dan vóór 9 september op. Dit kan door een e-mail te sturen naar marleen.weggemans@ggd.groningen.nl.

Uitreiking ‘Dat redt stoe’
Voorafgaand aan de workshop zal Rasool Taheri namens de Stichting Lezen en Schrijven de bundel ‘Dat redt stoe’ uitreiken aan Jos Rietveld, directeur van de GGD. Deze bundel staat geheel in het teken van laaggeletterdheid. Door het verhaal van de laaggeletterde onder de aandacht te brengen, doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid en geven we ruimte aan een leven lang leren en ontwikkelen.