Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Zorg- en onderwijspersoneel kan met voorrang worden getest

Geplaatst op: 23 september 2020

Zorg- en onderwijspersoneel kan zich vanaf 21 september met voorrang laten testen op corona. Zij kunnen het corona-prioriteitsnummer bellen op 0800-8101.
Deze regeling is van tijdelijke aard. 

Aanvragen coronatest via prioriteitsnummer
Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel kunnen vanaf 21 september 7 dagen per week tussen 7.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest prioriteitsnummer 0800-8101 om een testafspraak te maken. Het is belangrijk dat alleen de mensen die in aanmerking komen gebruik gaan maken van dit telefoonnummer. Daarom vindt er op twee momenten controle plaats: telefonisch én op de testlocatie. We zijn gevraagd om erop toe te zien dat er niet onnodig gebruik wordt gemaakt van deze regeling, om te voorkomen dat ook de voorrangstestlocaties te snel vollopen.

Wie komen voor deze prioriteitsregeling in aanmerking?
Op Rijksoverheid.nl/testen-onderwijs-en-zorg staat een overzicht van professionals die in aanmerking komen. Om getest te worden, moet je klachten hebben die passen bij het coronavirus. Zorgmedewerkers moeten onmisbaar zijn voor de (directe) patiëntenzorg en continuïteit van de zorg. Onderwijspersoneel komt in aanmerking als zij werken in het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs én als hun afwezigheid ervoor zorgt dat klassen naar huis worden gestuurd.

Waarom krijgen deze doelgroepen prioriteit?

  • Zorgmedewerkers krijgen prioriteit omdat zij onmisbaar zijn bij de bestrijding van het coronavirus. Bovendien werken zij met kwetsbare mensen. Het risico bij besmettingen is daardoor extra groot.
  • Onderwijspersoneel krijgt prioriteit om te voorkomen dat een klas naar huis moet. Want dat heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van de leerlingen. En ook voor de ouders die daardoor niet aan het werk kunnen.

Meer informatie over het aanvragen van een test met prioriteit is te vinden op Rijksoverheid.nl/testen-onderwijs-en-zorg.