Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Aandacht voor laaggeletterden met een Escape Caravan

Geplaatst op: 15 april 2024

15 april 2024

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben ze ook beperkte digitale vaardigheden. In de gemeente Groningen gaat het om 12% van de inwoners, dat is 1 op de 8 mensen.

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid heeft veel invloed op het dagelijks leven. Als je niet goed kunt lezen, schrijven en/of rekenen, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken.

Escape Caravan

GGD Groningen wil graag aandacht vragen bij onze medewerkers voor laaggeletterden in onze provincie. Dit doen we met de hulp van een ‘Escape Caravan’. De ‘Escape Caravan’ komt van 16 t/m 19 april stil op verschillende locaties in Groningen. Niet alleen GGD Groningen maar ook medewerkers van de gemeente Groningen, het UWV en het UMCG doen hieraan mee.

De caravan is ingericht als een soort een Escape Room. De deelnemers gaan verschillende uitdagingen aan om te kunnen ‘ontsnappen’. In de caravan ervaren medewerkers van GGD Groningen hoe het voelt om moeite te hebben met basisvaardigheden. Want hoe houden wij als GGD rekening met de doelgroep laaggeletterden in ons werk?  En hoe belangrijk is het om eenvoudige te communiceren?

In de aanpak van laaggeletterdheid kan iedereen bijdragen!