Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Gezond op reis

De afdeling Reizigersadvisering en -vaccinatie van GGD Groningen is in verband met de huidige lockdown tot nader bericht gesloten, behalve voor spoedeisende zaken die echt niet kunnen wachten. Bel voor overleg, in geval van spoedeisende zaken, naar onze afsprakenlijn:
050 367 4377.

De afdeling is wel bereikbaar voor beroeps- of opleidinggerelateerde vaccinaties. Hierbij werken we alleen op afspraak en kun je bellen naar onze afsprakenlijn: 050 367 4377.


Veelgestelde vragen

Kan ik mijn vervolgvaccinatie zonder problemen uitstellen?

Een vervolgvaccinatie kan zonder problemen uitgesteld worden. Houd onze website in de gaten wanneer dit weer mogelijk is.


Ik ga na maart 2021 op reis en wil alvast een afspraak maken, kan dat?

In verband met de huidige lockdown is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor reisvaccinaties. Houd onze website in de gaten wanneer dit weer mogelijk is.


Ik wil mezelf naar aanleiding van een radio-/televisiespot laten vaccineren een vaccinatie op maat bijv. gordelroos, pneumokokken of meningokokken B.

In verband met de huidige lockdown is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor vaccinaties op maat. Is je vaccinatie op maat al opgestart? De vervolgvaccinatie kan zonder problemen uitgesteld worden. Houd onze website in de gaten wanneer dit weer mogelijk is.


Ik verwacht een uitslag van de GGD, krijg ik deze nog wel?

Jazeker, de uitslag wordt opgestuurd. In verband met de huidige lockdown kan het echter 1 tot 2 weken duren voordat je de uitslag ontvangt.


Ik heb een nieuw vaccinatiepaspoort nodig, kan ik die nog wel aanvragen?

Jazeker, het vaccinatiepaspoort kan opgestuurd worden. In verband met de huidige lockdown kan het echter 1 tot 2 weken duren voordat je het vaccinatiepaspoort in huis hebt.

Voorwaarden voor aanvraag vaccinatiepaspoort:

  • Als je je bij GGD Groningen hebt laten vaccineren, dan kunnen wij een vervangend vaccinatiepaspoort voor je maken met daarin de stempels van de vaccinaties die je bij ons hebt gehaald. Dit kost € 39,95.
  • Voor een vaccinatiepaspoort hebben we je adresgegevens, Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum nodig.
  • Je ontvangt zowel het vervangende vaccinatiepaspoort als de factuur op je huisadres.
  • We versturen geen vaccinatiepaspoorten buiten Nederland.

Een vervangend vaccinatiepaspoort kun je aanvragen via het contactformulier ‘Gezond op reis’.


Kan ik een registratie van de vaccinatie tegen corona krijgen in mijn vaccinatiepaspoort (Gele Boekje)?

Lees hier verder.