Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Seksualiteit

Seksualiteit is een belangrijk onderdeel van het leven, voor jong en oud. Seksuele gezondheid is een breed thema. Denk aan onderwerpen als leuke en veilige seks, anticonceptie, geslachtsziekten (soa’s), sekswerkers, en grenzen en wensen. Naast het geven van voorlichting heeft de GGD een belangrijke taak in het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en hiv. Dit doen we door testen, opsporen en behandelen.

Waar kan ik terecht voor een soa-test?

Vermoed je dat je een soa hebt opgelopen? Ga dan naar je huisarts of doe een zelftest. Kun je echt niet naar de huisarts? Kijk dan naar de aanvullende mogelijkheden van de GGD voor een test.

Vragen over seks of soa’s

Heb je een vraag over seksuele gezondheid? Daarmee kun je altijd bij je huisarts terecht. Als dit voor jou echt geen mogelijkheid is, kun je een afspraak maken via Sense Noord-Nederland of kijken op de website van Sense.

Sense NN is er voor al je vragen over voorbehoedsmiddelen, liefde, relatie, soa, zwangerschap en (homo)seksualiteit. Je kunt ook bellen, mailen of chatten met de Sense Infolijn.

  • Op soaaids.nl vind je informatie over liefde, seks en soa’s.
  • Ben je jonger dan 25 jaar?  Op sense.info vind je informatie voor jongeren over seks en soa’s.
  • Do you need information or do you have questions about sex or sexually transmitted infections (STI) (also known as sexually transmitted diseases, STD), read more on sense.info/en.

Mannen die seks hebben met mannen

Ben je een man die seks heeft met mannen en heb je risico gelopen op een soa? Of heb je vragen over seksualiteit? Kijk dan naar de mogelijkheden om je te laten testen of om advies te vragen.

Als seks je werk is

Inloopspreekuur voor sekswerkers

Het inloopspreekuur voor sekswerkers is weer geopend. Op woensdagen in de oneven weken kunnen sekswerkers zonder afspraak om 16.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur) bij ons terecht om je te laten onderzoeken op soa’s en hiv en je te laten inenten tegen hepatitis B. Ook kun je advies vragen, bijvoorbeeld over anticonceptie. De onderzoeken duren tot ongeveer 18.30 uur. Er is plek voor maximaal 6 personen, vol = vol!

Op woensdagen in de even weken kunnen sekswerkers terecht, zonder afspraak bij het Meeting Point, aan de Schoolholm 2B, 9711 JG te Groningen. Het inloopspreekuur is van 15.00 tot 16.30 uur. Je kunt binnenlopen vanaf 14.30 uur. Er is plek voor 6 personen. vol = vol!

Op sekswerk.info/nl vind je informatie over soa’s, veilig werken, testen en vaccinaties.

Afspraak maken

Een afspraak maken doe je telefonisch. Sense Noord-Nederland, samenwerkingspartner van GGD Groningen, plant al onze afspraken in. De medewerkers van Sense NN zorgen dat iedereen op de juiste plek wordt geholpen.

Bel voor een afspraak met Sense NN via 0900 736 73 66.
Bereikbaar: maandag t/m vrijdag, 10.00 – 13.00 uur en 13.45 – 16.30 uur.