Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Seksualiteit

Heb je een vraag over seksuele gezondheid? Hiermee kun je altijd bij je huisarts terecht. Wanneer dit echt geen mogelijkheid is, kun je een afspraak maken via Sense Noord-Nederland of kijken op de website van Sense. Sense is er voor al je vragen over voorbehoedsmiddelen, liefde, relatie, soa, zwangerschap en (homo)seksualiteit.

Aangepaste dienstverlening vanwege coronavirus

In verband met het coronavirus moeten we onze dienstverlening tijdelijk aanpassen. Zoveel mogelijk consulten zullen telefonisch worden afgehandeld.

Telefonisch bespreken we met cliënten of ze naar de GGD moeten komen of dat volstaan kan worden met het ontvangen van een test thuis.

Gecanceld

  • Er zijn op dit moment geen inloopspreekuren voor prostituees en mannen die seks hebben met mannen (MSM).
  • De intakegesprekken prostitutie van de gemeente Groningen zijn stopgezet.
  • Het spreekuur in Emmen sluit tot 1 mei 2020.

Wel komen naar de GGD

  • Cliënten die risico hebben gelopen op HIV, Hepatitis B en syfilis.
  • Cliënten die een vervolgvaccinatie moet hebben.
  • Cliënten voor een behandeling gonorroe.
  • Cliënten voor PrEP-zorg en -behandelingen.

Aanvullende adviezen over intimiteit en seks in coronatijden

Vanwege de kans op besmetting met corona moet iedereen leven met 1,5 meter afstand van elkaar. Het advies is om alleen met een vaste en samenwonende partner seks te hebben. Omdat intimiteit en seks ook een levensbehoefte is voor iedereen die niet samenwoont met een vaste partner, heeft Soa Aids Nederland aanvullende adviezen opgesteld over seks in coronatijd.

Hiermee kunnen mensen het risico op een coronabesmetting voor zichzelf en hun partners zoveel mogelijk beperken, als ze toch kiezen voor intimiteit en seks.

Deze adviezen zijn te vinden op de website van Soa Aids Nederland en man tot man.

Een afspraak maken doe je telefonisch

Sense Noord-Nederland is iedere werkdag bereikbaar van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.45 tot 16.30 uur. Je kunt bellen met 0900 – 736 73 66. Het is niet mogelijk om online of via WhatsApp een afspraak te maken.