Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

GALA: kansen voor meer gezondheid voor iedereen

Geplaatst op: 6 februari 2023

6 februari 2023

Namens GGD GHOR Nederland tekende André Rouvoet het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Met dit akkoord wordt het beschermen en verbeteren van gezondheid door gemeenten nog verder versterkt.

Veel te winnen

GGD GHOR Nederland en GGD Groningen zijn blij met de aandacht voor preventie. De directeur van GGD Groningen, Jaap Koopman, geeft aan: “Dit akkoord is een belangrijke stap omdat de nadruk wordt verlegd van zorg naar gezondheid. Met deze afspraken is de aandacht voor gezondheid niet meer zo vrijblijvend. En dat is nodig, want er is nog veel te winnen in levensstijl en leefomgeving, met name voor inwoners met een groot risico op een ongezond leven. Dit akkoord helpt de Groninger Gemeenten bij een stevig preventiebeleid.”

Van ‘ziekte’ naar ‘gezondheid’

Het GALA is een belangrijke stap om de focus in de zorgsector te verleggen van ziekte naar gezondheid. Het is een verdere regionale vertaalslag van het Integraal Zorg Akkoord. Alle betrokken partijen in de zorg doen daar aan mee. Uitgangspunten zijn de ‘health in all policies’-gedachte en brede gezondheidsconcepten zoals positieve gezondheid.

Meer info

Meer informatie over dit GALA akkoord lees je op de website van GGD GHOR Nederland;  GALA: kansen voor meer gezondheid voor iedereen – GGD GHOR Nederland