Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Getest op het coronavirus? Positieve uitslag via beveiligde mail

Geplaatst op: 22 november 2021

22 november 2021

Vanaf maandag 22 november kunnen positieve uitslagen via een beveiligde mail verstuurd worden. Dit is voorafgaand aan het bron- en contactonderzoek, waarbij er telefonisch contact opgenomen wordt. 

Sneller geïnformeerd en beter voorbereid
Dankzij deze werkwijze worden positief geteste mensen snel geïnformeerd over hun uitslag. Bovendien weten ze sneller wat ze moeten doen (in isolatie en het informeren van hun contacten). Door de mail kunnen mensen zich ook beter voorbereiden op het bron- en contactonderzoek, waardoor het onderzoek minder tijd kost. Hierdoor kan een BCO-medewerker meer mensen bellen.

Wat staat er in de beveiligde mail?
De meerderheid van de positief geteste mensen zal een beveiligde mail ontvangen van noreply-uitslag@coronabackoffice.nl met als onderwerp: Informatie van de GGD over COVID-19 / Information from your local Public Health Service. In deze mail wordt verteld dat het vanwege het zeer hoge aantal besmettingen mogelijk langer duurt dan normaal voordat de betreffende GGD belt. Of dat het de GGD’en mogelijk niet lukt om te bellen voor het bron- en contactonderzoek. In deze e-mail vinden de positief geteste mensen alvast informatie over hun besmetting met COVID-19 en het informeren van hun contacten.

Meer informatie vind je hier

GGD’en hanteren deze werkwijze in ieder geval van 22 november tot en met 1 december 2021. Als het aantal besmettingen zeer hoog blijft, kan de periode waarin deze werkwijze standaard wordt gehanteerd worden verlengd.