Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Bewegen

Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Bewegen hoort daarbij. Bewegen is goed voor je lichaam, en ook voor je hoofd! Je voelt je fitter en meer ontspannen. Overdag bewegen helpt ook om ´s nachts beter te slapen.

Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Lopend of op de fiets naar de supermarkt, het huishouden doen, een keer vaker de trap op, een (lunch)wandeling of spelen met de kinderen. Elke minuut die je beweegt, helpt! Hieronder zie je onze tips.


Beweegrichtlijnen voor gezond bewegen

Bewegen is gezond, maar hoeveel is voldoende?


TV-programma ‘Nederland in beweging’

Olga Commandeur en Duco Bauwens stimuleren elke Nederlander om mee te bewegen tijdens het tv-programma ‘Nederland in Beweging’.


Beweegtips voor ouderen


Ommetjes maken met de Hersenstichting

Elke dag een wandeling maken is goed voor je gezondheid. De Ommetje-app, ontwikkeld door de Hersenstichting, helpt je daarbij. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie. Zo kun je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent.


Kwartiertje lopen of rennen met The Daily Mile

Met The Daily Mile heb je een goed start of onderbreking van de dag. Plan in je agenda een kwartiertje in de ochtend of middag om te gaan lopen of rennen. Ga eens wandelend vergaderen met oortjes in of nodig een collega, vriend of familielid uit om (op afstand) mee te wandelen of joggen. Zorg ervoor dat het leuk is om te doen!


Wandelroutes vanaf je voordeur, da’s handig!

Met de eRoutes-app ontdek je nieuwe wandel- en hardlooproutes, ook vanaf je eigen voordeur! Kies een afstand en de app zoekt direct de route voor je uit.


 Speciaal voor ouders en kinderen

Allesoversport is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op deze website vind je veel informatie over sport en bewegen, zoals:

Thuis bewegend leren, hoe doe je dat als ouder? Leuke energizers, buiten leren of lekker dansen! En hoe kun je bewegend leren met kinderen?

Buitenspelen: goed voor jong en oud!

Bewegen is goed voor de gezondheid. Hoe meer beweging kinderen en jongeren krijgen, hoe beter. In coronatijd gaat sporten en bewegen anders dan anders.

    • Hoe kun je veilig en onbezorgd buitenspelen als er beperkingen gelden? Je leest het op allesoversport.nl.