Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Groningen

WIJ Groningen

In de gemeente Groningen kan je terecht bij één van de 13 WIJ-teams van WIJ Groningen voor ontmoeting en ondersteuning. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over opvoeding of als je het lastig vindt om met financiën om te gaan. Maar óók als je een goed idee hebt voor jouw buurt en je hierbij wat hulp nodig hebt. Kijk op de website van WIJ wat zij voor jou kunnen betekenen.

Speciaal voor kinderen en Jongeren: Check 050

Er wordt van alles georganiseerd in de stad Groningen voor kinderen en jongeren. Check050 is de website van het kinder-, jeugd- en jongerenwerk van WIJ Groningen. Kijk op de website van Check050 voor het activiteitenaanbod in jouw wijk.

Humanitas

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers zich inzetten voor iedereen die een steuntje kan gebruiken. Vrijwilligers bieden aandacht, betrokkenheid en vertrouwen door het bieden van gezelschap, samen eropuit gaan of door praktisch iets te betekenen. Wil jij iets betekenen voor een ander of heb je zelf behoefte aan steun? Kijk dan hier voor meer informatie en waar je terecht kan in jouw gemeente.

Sport050

Op de website van Sport050 vind je het sportaanbod in de gemeente Groningen. Voor iedere leeftijdsgroep is er voldoende keus om te sporten. Ook vind je hier informatie over de verschillende sportlocaties en evenementen in de stad.

Aanbod per wijk

WIJ Beijum
In de huiskamer ben je van harte welkom voor een kopje koffie. Als je echt iets wilt bespreken kun je het best een afspraak maken. Er zijn ook inloopspreekuren over allerlei onderwerpen. Kijk hier waar je het WIJ-team kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

Beijum Beweegt
Wil jij graag bewegen? Nieuwe mensen leren kennen? Wil je graag ontdekken wat bij jou past?  Stap de deur uit en kom in actie! Speciaal voor de inwoners van Beijum vind je op Beijum Beweegt allerlei sportactiviteiten voor jong en oud.

Open GYM Groningen
Open GYM is een platform waar iedereen samen kan komen om gratis te kunnen sporten. Via de website kun je je makkelijk aanmelden voor sportactiviteiten in je eigen buurt. De activiteiten zijn heel toegankelijk en divers zodat iedereen mee kan doen.

Heerdenhoes
Buurtcentra Heerdenhoes organiseert aantrekkelijke activiteiten voor de inwoners in Beijum. De activiteiten zijn onder andere gericht op samen eten, creatief bezig zijn, bewegen, ontmoeten en leren. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website voor het aanbod.

Wijkcentrum Trefpunt
In dit wijkcentrum worden verschillende activiteiten georganiseerd voor buurtbewoners in Beijum, zoals een meezing café en filmavonden. Op de website vind je het complete aanbod.

WIJ Corpus den Hoorn
WIJ Corpus den Hoorn is vooral een plek voor ontmoeting en activiteiten. Kom gerust langs voor een kop koffie of een praatje met je buurtgenoten. En als je met een vraag zit, kun je terecht bij de medewerkers in de WIJ-entree. Kijk hier waar je het WIJ-team kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

WIJ de Wijert. WIJ De Wijert is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje met je buurtgenoten ben je altijd welkom. En zit je met een vraag, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Er is altijd wel iemand die mee kan zoeken naar een oplossing als je eens ergens mee zit. Kijk hier waar je hen kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

MFC de Wijert/Helpman. In het multifunctioneel centrum de Wijert & Helpman worden allerlei losse activiteiten en cursussen voor jong en oud georganiseerd. Kijk op de website voor het aanbod en meer informatie.

Buurtcentrum Stadspark. Vanuit Buurtcentrum Stadspark worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd zodat er voor iedereen wat bij is. Ze staan ook open voor nieuwe activiteiten, dus kom gerust met ideeën! En wip eens langs voor een kop koffie, er is altijd tijd voor een gesprek. Benieuwd naar de activiteiten en meer informatie? Kijk dan op de website.

MFC de Wijert/Helpman. In het multifunctioneel centrum de Wijert & Helpman worden allerlei losse activiteiten en cursussen voor jong en oud georganiseerd. Kijk op de website voor het aanbod en meer informatie.

WIJ Hoogkerk
WIJ Hoogkerk is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. En zit je met een vraag, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Er is altijd wel iemand die wil meezoeken naar een oplossing als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je aan het juiste adres. Kijk hier waar je WIJ Hoogkerk kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

Dorpshuis Hoogkerk
In het Dorpshuis Hoogkerk ontmoet je buurtgenoten in het Suykercafé. Ook worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Volg een cursus, dans je blij, kook als een chef, rek en strek je soepel en gezond. Het kan allemaal in het dorpshuis Hoogekerk. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op de website.

WIJ Korrewegwijk
WIJ Korrewegwijk is gevestigd in Wijkcentrum Het Floreshuis. Een logische plek want dit is het huis van de wijk. Samen met het Floreshuis zijn we een plek voor ontmoeting en activiteiten. Wanneer je ergens een vraag over hebt, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Hier kan je het WIJ-team vinden en zien wat er te doen is in de buurt.

SportCentrum Noord
SportCentrum Noord is een unieke plek in de stad Groningen. Het is niet alleen een thuis voor de meest uiteenlopende sportaanbieders, ze zijn ook een thuis voor de mensen uit de wijk. SportCentrum Noord maakt sport en bewegen toegankelijk voor íedereen en ook worden er initiatieven uit de buurt gestimuleerd. Ben jij benieuwd welke sporten, cursussen en andere activiteiten aangeboden worden? Kijk dan hier voor het aanbod.

Vrouwencentrum Jasmijn
Vrouwencentrum Jasmijn is een stedelijk multicultureel vrouwencentrum in de stad Groningen waar vrouwen met verschillende achtergronden en culturen elkaar ontmoeten. Er worden voorlichtingen, activiteiten, cursussen en workshops georganiseerd. Kijk op de website voor het volledige aanbod.

Floreshuis
Het Floreshuis is het huis van de wijk. Er zijn altijd leuke dingen te doen. Kom bijvoorbeeld schilderen, naaien, zingen of salsa dansen. Of kom binnen voor een kopje koffie of thee. Ook kan je er elke dag lunchen of dineren. Of zoek je vrijwilligerswerk of een participatiebaan? Het Floreshuis biedt jou een gezellige en leerzame plek. Kijk op de website voor alle activiteiten en meer informatie.

Mooie wijken
Mooie Wijken zijn bewoners, maatschappelijke organisaties, gemeente en ondernemers uit de wijken De Hoogte en Korrewegwijk. Samen werken zij aan een fijne woonomgeving. Het doel is om bewoners, met name kinderen, te laten dromen en samenwerken aan de totstandkoming van hun dromen voor een mooie leefbare wijk. Een mooi voorbeeld is dat er iedere schoolvakantie een uitgebreid programma georganiseerd wordt voor de kinderen van 1 t/m18 jaar. Kijk voor alle projecten en het aanbod van de verschillende (wijk)organisaties op www.mooiewijken.nl.

WIJ Lewenborg
WIJ Lewenborg is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. En zit je met een vraag, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij hen aan het juiste adres. Kijk hier waar je WIJ Lewenborg kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

Wijkcentrum Het Dok
Wijkcentrum Het Dok is het grootste wijkcentrum van Noord-Nederland en staat in de wijk Lewenborg. Er is een uitgebreid cursusaanbod te vinden en verschillende activiteiten. Ook kun je er naar de film, een kop koffie doen in het wijkcafé of een hapje eten in het restaurant. Bekijk de website voor meer informatie.

Wijkcentrum De Schakel
Er is altijd van alles te doen in de Schakel. Kijk op de website voor alle activiteiten of check de Facebookpagina voor de meest actuele informatie.

WIJ Oosterparkwijk
WIJ Oosterparkwijk is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. In de huiskamer kom je je buurtgenoten tegen; daar is ook ruimte en speelgoed voor de kinderen om mee te spelen. En zit je met een vraag, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je aan het juiste adres. Kijk hier waar je het WIJ-team kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

Poortershuus
Het Poortershuus is het actieve en drukbezochte buurtcentrum van de Oosterpoort en omringende wijken De Linie, De Meeuwen, Kop van Oost, Eemskwartier en Herepoortbuurt. Ze organiseren activiteiten, een bijeenkomsten, een cursussen of je kan langskomen voor een praatje. Of om te eten: er worden wekelijks meer dan 100 verse maaltijden voor het eethuis gekookt, ook om af te halen. Kijk op de website voor meer informatie.

Mental Core
Mental Core laat je in zes weken, doelgericht, vanuit beweging , patronen doorbreken. Wij helpen jou om in actie te komen, zodat jij vooruit komt in het leven. Veel voorkomende thema’s: leren grenzen aangeven, beter leren communiceren, zelfvertrouwen opbouwen, terug in je gevoel komen, voorkomen van burn-out. Mental Core is voor mensen vanaf 24 jaar met de mogelijkheid tot zelfreflectie.

Kijk op www.mental-core.com voor meer info en vraag via het contactformulier een proefsessie aan. Of bekijk op Youtube een introductiefilmpje.

Buurtcentrum Oranjewijk
Buurtcentrum Oranjewijk is een bloeiend buurtcentrum waar allerlei activiteiten georganiseerd worden vóór jong en oud, dóór jong en oud. In het buurtcentrum kan je altijd terecht voor een praatje onder het genot van een versnapering. Daarnaast kan je in het buurtcentrum deelnemen georganiseerde activiteiten of zelf een activiteit op poten zetten. Zo is er nu een kook- en eetgroep ontstaan waarbij buurtbewoners gezamenlijk koken en eten in het buurtcentrum. Kijk op de website voor meer informatie.

WIJ Selwerd
WIJ Selwerd is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. In de huiskamer kom je je buurtgenoten tegen; daar is ook ruimte en speelgoed voor de kinderen om mee te spelen. En zit je met een vraag, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je aan het juiste adres. Kijk hier waar je het WIJ-team kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

Wijkcentrum de Berk
In wijkcentrum de Berk worden diverse activiteiten georganiseerd voor volwassenen van alle leeftijden! Kijk op de website voor meer informatie en wat er allemaal te doen is.

Buurtcentrum Sonde 2000
Sonde 2000 is tot op de dag van vandaag het levendige buurtcentrum in de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk. Er worden allerlei activiteiten en cursussen georganiseerd, bijvoorbeeld op het gebied van sport en spel, muziek en dans, kunst en koken. Kijk voor het gehele aanbod op de website.

Buurtcentrum Tuinpad
Buurtcentrum Tuinpad bevindt zich in de Tuinwijk, een leuke gezellige buurt met een diverse samenstelling van mensen met ieder zijn eigen verhaal. Deze diversiteit maakt TuinPad zich eigen door hier een afspiegeling van te zijn in haar activiteiten. Bekijk het diverse aanbod aan activiteiten op de website en voel je vooral welkom.

WIJ Rivierenbuurt
WIJ Rivierenbuurt is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. In de huiskamer kom je je buurtgenoten tegen; daar is ook ruimte en speelgoed voor de kinderen om mee te spelen. En zit je met een vraag, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Zij de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je bij aan het juiste adres. Kijk hier waar je het WIJ-team kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

WIJ Schilderswijk/Centrum
WIJ Schilderswijk/Centrum is er voor mensen uit de hele binnenstad. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. Heb je een vraag, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je aan het juiste adres. Kijk hier waar je het WIJ-team kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

WIJ Vinkhuizen
WIJ Vinkhuizen is een plek voor ontmoeting en activiteiten. Voor een kop koffie of een praatje ben je altijd welkom. In de huiskamer kom je je buurtgenoten tegen; daar is ook ruimte en speelgoed voor de kinderen om mee te spelen. En zit je met een vraag, stap dan naar de medewerkers in de WIJ-entree. Zij weten de weg en kunnen meezoeken naar een oplossing, als je eens ergens mee zit. Maar ook als je een leuk idee hebt of zelf aan de slag wilt als vrijwilliger, ben je  aan het juiste adres. Kijk hier waar je het WIJ-team kan vinden en wat er te doen is in de buurt.

’t Vinkhuys
In dit multifunctionele centrum in Vinkhuizen vinden tal van activiteiten plaats: zo is er een uitgebreid cursusaanbod en hebben verschillende (maatschappelijke) organisaties, clubs en verenigingen uit Groningen en omgeving hebben hier onderdak gevonden.’t Vinkhuys biedt een uitgebreid cursusprogramma aan met o.a. Engels, maar ook Yoga, Schilderen, Tai Chi Tao en Bridge. Kijk voor het aanbod en de activiteiten op de website.

Buurtcentrum de Wende
Buurtcentrum de Wende is een multicultureel buurtcentrum in de wijk Vinkhuizen in Groningen. Ze bieden volop activiteiten en mogelijkheden voor zaalhuur. Kom je ook een keer kennismaken? Kijk op de website voor de activiteiten, cursussen en meer informatie.