Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Het Hogeland

Mensenwerk Hogeland

Mensenwerk Hogeland maakt zich sterk voor het welzijn van alle inwoners van de gemeente Het Hogeland. Je kunt bij hen terecht voor maatschappelijk werk en welzijnswerk, jeugd- en jongerenwerk en individuele cliëntondersteuning.

Speciaal voor jongeren
Opgroeien kan lastig zijn. Als kind kun je gepest worden of moeite hebben met het maken van vrienden. Ook thuis kan het even niet zo lekker gaan. Soms voel je je machteloos en heb je het idee dat je problemen niet zelf kunt oplossen. Of weet je als ouder even niet hoe je je kind kunt helpen. Zoek je informatie over een bepaald onderwerp? Kijk dan eerst op de website van Kwaitwel, dé jongerensite van Mensenwerk Hogeland. Kom je er met onze jongerensite niet uit? Dan kun je hieronder verder lezen en contact opnemen met Mensenwerk Hogeland.

Mensenwerk Hogeland biedt gratis hulp en ondersteuning aan kinderen en jongeren van 12 t/m 23 jaar en aan hun ouders of verzorgers. Jij staat bij ons voorop. Dus hoe wij jou helpen mag je zelf bepalen. Is het ondersteuning of heb je genoeg aan praktische tips? Samen met jou kijken we naar wat jij nodig hebt.

Op de website van mensenwerk Hogeland lees je wat er in de gemeente Hogeland voor jongeren wordt gedaan en georganiseerd.

Leefstijl/ingrijpende gebeurtenissen. Je niet goed voelen kan verschillende oorzaken hebben. Het verlies van een dierbare, ziekte, een ongeluk waardoor je van het ene op het andere moment veel minder kunt dan voorheen. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen jou behoorlijk uit balans brengen. Mensenwerk Hogeland wil graag dat alle inwoners van de gemeente Het Hogeland zich sterk en gezond voelen. Bekijk hoe ze jou kunnen helpen

Mentale gezondheid: Heb je last van stress en pieker je veel? Voel je je eenzaam of merk je dat je in bepaalde situaties best wat meer voor jezelf mag opkomen? Trek zo snel mogelijk aan de bel als je het idee hebt dat het niet goed met je gaat. De medewerkers van Mensenwerk Hogeland helpen je om zelf actief met je mentale gezondheid aan de slag te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Sociale contacten
De sociale contacten die je hebt zijn van invloed op jouw welzijn. Heb je weinig sociale contacten of ben je niet blij met je huidige netwerk? Dan is de kans groot dat jij niet lekker in je vel zit. Goed contact met familie, vrienden en je partner draagt bij aan je geluksgevoel. Mensenwerk Hogeland helpt jou een goede balans te vinden in jouw contacten en kan je helpen om in contact te komen met andere mensen als jij je eenzaam voelt.

Hogeland Beweegt

Gemeente Het Hogeland staat voor een positieve sportcultuur voor jong en oud. Dit doen we samen met Huis voor de Sport Groningen en Jongerenwerk Barkema & de Haan. Hogeland Beweegt is een website waar het gehele sportaanbod van het Hogeland samenkomt. Benieuwd wat er allemaal aan sportactiviteiten en cursussen te doen is in jouw buurt en hoe je je kan aanmelden? Kijk dan op Hogeland Beweegt.

Breinbieb Bedum

De Breinbieb in Bedum biedt de mogelijkheid om materialen te lenen en uit te proberen voor mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorgers. In de Breinbieb zijn bijvoorbeeld geheugenspellen, puzzels, kwartetspellen, en praatplaten te leen die helpen het geheugen in goede conditie te houden. Er is een breinbieb in Bedum.

Humanitas

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers zich inzetten voor iedereen die een steuntje kan gebruiken. Vrijwilligers bieden aandacht, betrokkenheid en vertrouwen door het bieden van gezelschap, samen eropuit gaan of door praktisch iets te betekenen. Wil jij iets betekenen voor een ander of heb je zelf behoefte aan steun? Kijk dan hier voor meer informatie en waar je terecht kan in jouw gemeente.

Huis voor de sport

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen. Huis voor de sport is een maatschappelijke organisatie en biedt mogelijkheden voor verenigingen, onderwijs, gemeenten en bedrijven. Meer informatie vind je op de website.