Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Stadskanaal

Welstad

Woon je in de gemeente Stadskanaal en heb je een vraag waar je zelf niet goed uitkomt? Of heb je een goed idee voor jouw buurt en wil je dat iemand hierover meedenkt? Dan kun je terecht bij Welstad. Je kunt bij Welstad terecht met vragen over bijvoorbeeld opgroeien en opvoeden, leefstijl, geld, langer thuis wonen, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Ook ondersteunt Welstad initiatieven en activiteiten in wijken en buurten die gezondheid en ontmoeting tussen buurtbewoners stimuleren.

Leefstijl
De buurtwerkers sport van Welstad stimuleren alle inwoners van de gemeente Stadskanaal om gezond te leven. Dit doen we door samen met inwoners, clubs en verenigingen sport- en beweegactiviteiten bij jou in de buurt te organiseren. Dit doen we voor iedereen: jong en oud, met of zonder beperking. Daarnaast geven we informatie en advies over voeding en een gezond gewicht. Klik hier om meer te lezen wat Welstad kan bieden.

Weerbaarheid
Omgaan met anderen is soms best lastig. Zeker als je je niet op je gemak voelt, onzeker bent of denkt dat anderen negatief over je denken. Welstad biedt weerbaarheidstrainingen voor iedereen die zich graag zekerder en prettiger wil voelen over zichzelf en in hun contact met anderen. Kijk hier voor meer informatie.

Voor jongeren
In de gemeente Stadskanaal zijn twee jongerencentraDe Kwinne in Stadskanaal en Skillz in Musselkanaal. Hier kun je even ontspannen, je vrienden ontmoeten en meedoen aan activiteiten. Kom je ook eens langs?

Ontmoeten
Gezellig bijkletsen of een spelletje doen, wandelen of samen breien of haken? Welstad organiseert wekelijks leuke activiteiten speciaal voor ouderen bij jou in de buurt.

Stadskanaal beweegt

De gemeente Stadskanaal bevordert een gezondere leefstijl voor jong en oud. Inwoners van de gemeente Stadskanaal kunnen via Stadskanaal Beweegt makkelijk en goedkoop kennis maken met veel verschillende sporten en culturele activiteiten. Kies een sport of activiteit om te kijken welke mogelijkheden er zijn bij jou in de buurt en schrijf je in!

Humanitas

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers zich inzetten voor iedereen die een steuntje kan gebruiken. Vrijwilligers bieden aandacht, betrokkenheid en vertrouwen door het bieden van gezelschap, samen eropuit gaan of door praktisch iets te betekenen. Wil jij iets betekenen voor een ander of heb je zelf behoefte aan steun? Kijk dan hier voor meer informatie en waar je terecht kan in jouw gemeente.

Huis voor de sport

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen. Huis voor de sport is een maatschappelijke organisatie en biedt mogelijkheden voor verenigingen, onderwijs, gemeenten en bedrijven. Meer informatie vind je op de website.