Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Westerkwartier

Sociaal Werk de Schans

Sociaal Werk De Schans zet zich lokaal en dichtbij in voor het welzijn van inwoners van de gemeente Westerkwartier. Onze medewerkers bieden jou ondersteuning en hulp bij verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, geld, (vrijwilligers)werk & participeren en mantelzorg. Daarnaast maken we met inwoners concrete plannen om de leefbaarheid in de buurt en het dorp te vergroten. Onze ondersteuning en hulp is gratis. Bezoek de website van Sociaal Werk De Schans voor meer informatie.

Weerbaarheidstrainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen

Sociaal Werk De Schans biedt het hele jaar door trainingen voor volwassenen en kinderen. Groepswerk biedt jou de kans om in contact met anderen jezelf te leren zijn en te laten zien wat je nodig hebt zonder dat je de ander vergeet. Door te oefenen met sociale vaardigheden kun je nieuwe positieve ervaringen opdoen. Dit bevordert het zelfvertrouwen en verbetert sociale contacten. In de groep ontdek je dat je niet de enige bent, dat wordt als steunend ervaren en kan het gevoel van eenzaamheid verminderen. Deze training is per doelgroep op maat. Bekijk hier welke trainingen er zijn en hoe je je kunt aanmelden.

Activiteiten in de buurt

We organiseren samen met het netwerk activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voorbeelden hiervan zijn sportactiviteiten, ontmoetingen voor (jonge) mantelzorgers en fietsclinics voor senioren. Kijk in de agenda van Sociaal Werk De Schans welke activiteiten er binnenkort plaatsvinden.

Samen koken in Westerkwartier

Gezond, lekker en goedkoop koken, hoe dan? Vind je het lastig om een keer wat anders op tafel te zetten? Weet je niet wat je met bepaalde producten kan maken? Op de Facebookpagina Samen koken in het Westerkwartier gaan we elkaar een handje helpen. Op deze Facebookpagina staan verschillende recepten die bestaan uit voedzame en goedkope producten. Ook kan je er vragen stellen over voeding en recepten.

Humanitas

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers mensen helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. De hulp is gratis en voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. De aanpak is kleinschalig en persoonlijk en we gaan uit van gelijkwaardigheid tussen de vrijwilliger en de deelnemer.

Humanitas Westerkwartier heeft als doel om de inwoners een steuntje in de rug te geven om zelf de regie weer in handen te nemen. Denk aan hulp bij je administratie/financiën, voorlezen of hulp bij opvoedingsvragen. In al onze activiteiten speelt ook gezondheid een rol. Daarnaast hebben we aandacht voor je goed in je vel voelen, verbinding te hebben met anderen en wellicht ook iets voor anderen betekenen. Wil je meer weten over wat Humanitas Westerkwartier voor je kan betekenen? Of zou je zelf als vrijwilliger aan de slag willen? Kijk dan op de website van Humanitas, de Facebookpagina van Humanitas of de Facebookpagina over rondkomen in het Westerkwartier.

Huis voor de Sport

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen. Huis voor de Sport is een maatschappelijke organisatie en biedt mogelijkheden voor verenigingen, onderwijs, gemeenten en bedrijven. Meer informatie vind je op de website van het Huis voor de Sport Groningen.