Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Gemeente Westerwolde

Welzijn Westerwolde

Stichting Welzijn Westerwolde verleent diensten op het gebied van sociaal werk, vrije tijd en maatschappelijke ontwikkeling in de gemeente Westerwolde.

Jongeren
Welzijn Westerwolde is er voor jeugd- en jongeren tot 23 jaar oud en heeft vijf jongerencentra in de gemeente Westerwolde. Kijk hier wat je er kan doen en wat de adressen zijn van de jongerencentra.

Ouderen
Het ouderenwerk van Welzijn Westerwolde draagt bij aan het zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en aan het vergroten van de zelfredzaamheid van ouderen. Dat gebeurt door ouderen te informeren over mogelijkheden voor ondersteuning en ook is er een uitgebreid aanbod aan activiteiten op diverse locaties in de gemeente. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie.

Maatschappelijk werk
Welzijn Westerwolde ondersteunt mensen bij het oplossen of verminderen van problemen en het omgaan met problemen in het dagelijks functioneren. Want iedereen heeft wel eens problemen waarvoor de hulp van een ander nodig is. Afhankelijk van uw vraag krijgt u informatie, advies, steun, begeleiding. Een verwijsbrief is niet nodig, de hulpverlening is gratis. Kijk hier voor meer informatie en hoe je contact kan opnemen.

Activiteiten
Welzijn Westerwolde organiseert allerlei activiteiten. Werelddansen, spelletjes als bingo, klaverjassen en kaarten, koffieochtenden, wandelclubjes en handwerken. Er is voor ieder wat wils. Kijk hier op de website onderaan de pagina voor de activiteiten georganiseerd per plaats.

Westerwolde Beweegt

De gemeente Westerwolde bevordert een gezondere leefstijl voor jong en oud. Dit doen we samen met Huis voor de Sport Groningen en andere lokale organisaties. Samen vormen we Westerwolde Beweegt: een team van o.a. gedreven vakleerkrachten, sportcoaches, een beweegcoach en sportconsulenten met hart voor de zaak! Op Westerwolde Beweegt vind je het gehele sportaanbod voor jongeren, volwassenen en ouderen in de gemeente. Kijk hier voor het aanbod.

Humanitas

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers zich inzetten voor iedereen die een steuntje kan gebruiken. Vrijwilligers bieden aandacht, betrokkenheid en vertrouwen door het bieden van gezelschap, samen eropuit gaan of door praktisch iets te betekenen. Wil jij iets betekenen voor een ander of heb je zelf behoefte aan steun? Kijk dan hier voor meer informatie en waar je terecht kan in jouw gemeente.

Huis voor de sport

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen. Huis voor de sport is een maatschappelijke organisatie en biedt mogelijkheden voor verenigingen, onderwijs, gemeenten en bedrijven. Meer informatie vind je op de website.