Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Tattoos, piercings en permante make-up

Tattooshops, piercingstudio’s, specialisten permanente make-up moeten een vergunning hebben van de GGD. Let er op dat je een afspraak maakt bij een shop of studio met een vergunning.

Tattoos

Ga je een tattoo laten zetten? Een bijzonder moment, dat toch even om je oplettendheid vraagt. Als naalden of andere materialen niet goed schoon zijn, kun je besmet raken met hepatitis B of C en hiv. Let er dus op dat je kiest voor een tattooshop met een vergunning van GGD Groningen. Dan weet je namelijk zeker dat het qua hygiëne allemaal op orde is. Zo loop je minder kans op problemen achteraf en kun je volop genieten van je nieuwe tattoo.

Kijk voor informatie over veilige tattooshops op veiligtatoeerenenpiercen.nl

Piercings

Ga je een piercing laten zetten? Let er dan op of je piercingstudio een vergunning van GGD Groningen heeft. Alleen dan weet je zeker dat er hygiënisch en veilig wordt gepiercet.

Een piercer zonder vergunning van GGD Groningen werkt illegaal. Bij piercers die zonder vergunning werken, bijvoorbeeld vanuit een keuken of zolderkamer, is niet gecontroleerd of je veilig en hygiënisch wordt behandeld. Als naalden of andere materialen niet goed schoon zijn kun je besmet raken met hepatitis B of C en hiv.

Kijk voor informatie over veilige piercingstudio’s op veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Veilig gaatjes prikken

Wil je een piercing laten zetten in je oorlel, je neusvleugel of het vlakke gedeelte van het kraakbeen van je oor? Voor winkels die alleen in deze lichaamsdelen piercen, zoals veel juwelierszaken of bijouterieën, gelden andere regels.

Kijk voor informatie over veilig gaatjes prikken op veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Permanente make-up

Het aanbrengen van permanente make-up is een vorm van tatoeëren. Kies een studio met een vergunning van GGD Groningen. Dan weet je zeker dat naalden of andere materialen goed schoon zijn, en kun je niet besmet raken met hepatitis B of C en hiv. Zo loop je minder kans op problemen achteraf en kun je volop genieten van je make-up.

Vind een veilige permanente make-up studio op veiligtatoeerenenpiercen.nl.