Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Reizen en coronabewijzen

Als je op vakantie wilt naar het buitenland, controleer dan eerst het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl.


Vaccinatiebewijs corona binnen de Europese Unie

Lees hier de informatie over het vaccinatiebewijs na een coronavaccinatie.


Vaccinatiebewijs corona buiten de Europese Unie

Als je gevaccineerd (één of twee vaccinaties) bent tegen corona buiten de Europese Unie (EU) kun je hiervoor terecht bij GGD Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Bel voor een afspraak met 030-8002899. Wanneer de registratie op orde is, dan kun je daarna de QR-code genereren in de CoronaCheck-app.

Vertaling

Sommige vaccinatiebewijzen moet je eerst laten vertalen. Geldt dit voor jou, dan zijn de kosten voor de vertaling voor jezelf. Er zijn geen kosten verbonden voor het aanmaken van de QR-code.


Registratie in het ‘gele boekje’

Ben je gevaccineerd bij GGD Groningen en wil je je vaccinaties laten bijschrijven in het ‘gele boekje’. Dit kan direct na je vaccinatie. Hou er rekening mee dat dit vaccinatieboekje geen officiële status heeft.


CoronaCheck

Heb je een coronabewijs nodig? Je kunt de CoronaCheck-app downloaden of een papieren bewijs printen. Kijk voor meer informatie op coronacheck.nl.

De CoronaCheck-app maakt gebruik van de gegevens die van je vaccinaties bekend zijn bij het RIVM, de GGD en de ziekenhuizen. Je kunt via coronatest.nl zelf checken of je gegevens er goed in staan.

Wat te doen bij gezondheidsklachten op reis?

  • Krijg je tijdens je vakantie gezondheidsklachten?
    Meld je dan bij een lokale huisartsenpost.
  • Ontwikkel je bij thuiskomst gezondheidsklachten die passen bij corona?
    Doe dan altijd een zelftest. Door de zelftest weet je namelijk of je corona hebt of niet. Wil je weten wat je moet doen na een positieve zelftest? Doe dan de check.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vind je meer actuele informatie over het coronavirus en reizen/op vakantie gaan.