Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

IkPas: begin het nieuwe jaar zonder alcohol

Geplaatst op: 30 december 2021

30 december 2021

Minder alcohol drinken is één van de meest voorkomende voornemens aan het begin van een nieuw jaar. In de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. Gelukkig kun je samen met een grote groep IkPas-deelnemers samen een frisse start maken. IkPas is een initiatief waarbij je 30 dagen stopt met alcohol drinken. IkPas start op 1 januari 2022 en wordt in Groningen ondersteund door Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en GGD Groningen.

Bewust worden van drinkgedrag
IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Effecten minder alcohol
Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas. Veel deelnemers ervaren de lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed, toch? Meer achtergrondinformatie over wat alcohol met je lichaam doet, vind je op de website van IkPas.

Ga jij de uitdaging aan?
Doe je mee met 30 dagen geen alcohol drinken vanaf 1 januari 2022?
Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl.