Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Nieuwe Directeur Publieke Gezondheid benoemd

Geplaatst op: 7 maart 2022

7 maart 2022

Het algemeen bestuur Publieke Gezondheid en Zorg (PG&Z) heeft op 4 maart 2022 Jaap Koopman per 19 april 2022 benoemd tot nieuwe Directeur Publieke Gezondheid.

Directeur Publieke Gezondheid Jos Rietveld neemt per 1 mei 2022 afscheid vanwege pensionering. Zijn opvolger Jaap Koopman heeft meerjarige ervaring op het terrein van veiligheid en bestuur. Hij werkte zowel bij de Rijksoverheid als bij een provincie. Hij is thans werkzaam als directeur bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daar heeft hij enkele managementfuncties vervuld, waaronder die van algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychologie en Psychiatrie (NIFP).

Jaap Koopman licht toe: “Door de grote inzet bij de corona-aanpak staat de GGD Groningen stevig op de kaart. Er is een prestatie van jewelste neergezet! Maar de GGD doet natuurlijk veel meer, zoals jeugdgezondheidszorg, reizigersadvisering en openbare geestelijke gezondheidszorg. Ik verheug mij er op om als directeur Publieke Gezondheid aan de slag te gaan met de daadwerkelijke versterking van de publieke gezondheid in onze provincie. Het is van groot belang om samen met andere partijen te werken aan onderwerpen als vitaliteit en preventie: meer gezonde jaren voor Groningers!”

Isabelle Diks, voorzitter bestuur PG&Z zegt over deze benoeming: “Het bestuur is verheugd dat we in Jaap Koopman een kundige opvolger van Jos Rietveld hebben gevonden. De afgelopen twee jaar zijn voor GGD Groningen zeer turbulent geweest vanwege de coronabestrijding. Naast de specifieke taken van de GGD, de coronabestrijding en de effecten van corona, hebben we in de regio Groningen te maken met grote maatschappelijke- en gezondheidsopgaven. We hebben er alle vertrouwen in dat Jaap Koopman hier samen met de medewerkers van de GGD, de Groninger gemeenten, kennis- en samenwerkingspartners een belangrijke bijdrage aan gaat leveren.”