Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Nieuwe ronde stimuleringsregelingen voor een gezonde leefstijl 

Geplaatst op: 19 februari 2024

19 februari 2024

Van 4 maart tot en met 15 april 2024 kunnen scholen in het primair – , gespecialiseerd – en voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs verschillende stimuleringsregelingen aanvragen bij Gezonde School. 

Gezonde School maakt samen met onderwijsprofessionals een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten vanzelfsprekend. Gezonde School biedt hiervoor een schoolbrede aanpak waarmee gezondheid terugkomt in de lesstof, in de schoolomgeving, in signalering en in het beleid van de school. Door deze integrale aanpak is de kans op blijvend effect het grootst; gezonde leerlingen en studenten die lekker in hun vel zitten, gezonde keuzes maken en opgroeien tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl wél vanzelfsprekend is.

Met behulp van de Gezonde School-aanpak en een concreet stappenplan kunnen scholen aan de slag. Makkelijk, wetenschappelijk onderbouwd én in de praktijk bewezen. Een school maakt zelf de keuze met welk gezondheidsthema ze aan de slag gaan. Bijvoorbeeld met Welbevinden, Voeding, Mediawijsheid, Bewegen en sport of Relaties en seksualiteit. Ook krijgen scholen via Gezonde School ondersteuning in de vorm van tijd of geld.

Zetje nodig? Vraag een regeling aan!
Van 4 maart tot en met 15 april 2024 kunnen scholen één of meer stimuleringsregelingen bij Gezonde School aanvragen via Mijngezondeschool.nl.

Met de stimuleringsregeling ontvangt een school een geldbedrag en advies en ondersteuning van een Gezonde Schooladviseur. Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor taakuren van een Gezonde Schoolcoördinator, voor de inzet of aanschaf van een activiteit of als bijdrage in de kosten voor deelname aan de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School.

Maak als school het verschil en geef je leerlingen en studenten dat extra zetje voor een gezonde leefstijl!

Meer info: Stimuleringsregelingen | Gezonde School